I det fynske folks tjeneste

Detroniseret borgmester vil i Folketinget

02:32
01:03
01:04

1 af 4

Nyborgs tidligere borgmester Erik Christensen går nu efter en karriere i landspolitik. Socialdemokraten bliver efter alt at dømme den nye folketingskandidat for sit parti i Odenses 1. kreds.

Pladsen i Odenses 1. kreds er blevet ledig, fordi Pernille Rosenkrantz-Theill rykker til Vordingborg.

Folketingkandidaten skal formelt vælges af kredsens medlemmer, men kredsbestyrelsen peger på den erfarne lokalpolitiker. Det bekræfter både hovedpersonen selv og kredsformand Jesper Kinch-Jensen over for TV 2/FYN.

- Erik Christensen har en stor kommunalpolitisk erfaring, han er lokal, og så har han klare socialdemokratiske holdninger, siger Jesper Kinch-Jensen.

For Erik Christensen selv spiller den lokalpolitiske erfaring også en stor rolle.

- Jeg tror på, at jeg kan bidrage med min viden ude fra den kommunale virkelighed, hvis jeg kommer ind på Christiansborg. Jeg ved, hvordan de landspolitiske beslutninger virker ude i den virkelige verden hos hr. og fru Hansen, siger Erik Christensen til TV 2/FYN.

Den 56-årige socialdemokrat har været i lokalpolitik i 20 år, og han har haft 13 år som borgmester i henholdsvis Ullerslev og Nyborg Kommune.

Ved seneste valg nåede Erik Christensen at fejre en valgsejr, inden han alligevel mistede borgmesterposten, fordi en af hans partifæller sprang over til Venstre.

Ved du noget? Så send os et tip