DF: Ekstra Bladet forlængede Søren og Eddys lidelser

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, beskylder Ekstra Bladet for at forlænge gidslers lidelser.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, retter nu et hårdt angreb mod Ekstra Bladet, efter at de danske søfolk Søren Lyngbjørn og Eddy Lopéz er blevet frigivet efter mere end to år som gidsler hos somaliske pirater.

Lyngbjørn og Lopéz - samt fire filippinske søfolk - blev taget til fange i januar 2011. Og efterhånden som frigivelsen af gidslerne blev ved med at trække ud, begyndte Ekstra Bladet - blandt andet - dagligt at opgøre antallet af dage, tilfangetagelsen havde varet.

Og Ekstra Bladets fokus på Søren Lyngbjørns og Eddy Lopéz' liv som gidsler har forlænget deres lidelser, skriver Søren Espersen på Facebook.

- Vore gidsler Søren og Eddy er frie ...! Tak for godt arbejde til forhandlerne, skriver han og fortsætter:

- Skam få Ekstra Bladet, som med deres kampagne FORLÆNGEDE gidslernes lidelser med mindst seks måneder - måske et år.

Søren Espersen henviser til, at skriverierne har gjort det sværere at forhandle med piraterne, der nåede at holde søfolkene fanget i 838 dage.

For kaptajnen og familiefaderen Eddy Lopéz har det betydet, at han ikke har været hjemme hos sin hustru og parrets tre børn i mere end to år og et halvt år.

Han forlod dem 4. september 2010, mens Søren Lyngbjørn, der er ugift, ikke har set sin familie og venner, siden han tog af sted i slutningen af 2010.

De to danskere er i dag henholdsvis 49 og 46 år. Som vesterlændinge har de den kedelige rekord i at have siddet længst som gidsler hos somaliske pirater.

Oversigt

    Oversigt