DF i Svendborg: Nej til ministerposter

Dansk Folkepartis afdeling i Svendborg er enig med partiformanden om, at partiet ikke skal jagte regeringsmagten.

DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, afviser lørdag på Dansk Folkepartis landsmøde i Herning, at partiet vil gå med i regering, hvis blå blok vinder næste folketingsvalg. Og dermed er han på bølgelængde med sit bagland.

Således har 42 ud af 57 lokalformænd i Dansk Folkeparti, der har deltaget i en Ritzau-rundspørge, svaret, at partiet vil få størst indflydelse ved at være et støtteparti.

Og 31 ud af de 57 formænd vurderer derfor, at DF ikke skal gå efter ministerposter - heriblandt Birgit Holse, der er lokalformand i Guldborgsund:

- Det vigtigste for os er ikke taburetterne - men indflydelsen.

- For når man først sidder i regering, skal man give afkald på mange ting, siger Birgit Holse og henviser til, at det koster at gå med i regeringen, som hun mener, at man har set det med SF.

Men ifølge flere nye målinger vil Dansk Folkeparti få langt flere stemmer end nogle af de nuværende regeringspartier, hvis der var valg i morgen.

Og flertallet af mandater vil potentielt give partiet afgørende indflydelse i en ny regering.

Desuden har partiet oplevet en stor stigning i medlemstallet siden valget i 2011, så partiet nu har mere end 12.000 medlemmer.

Henning Duvier Stærmose, lokalformand i Svendborg, er enig med hovedparten af sine kolleger om, at Dansk Folkeparti vil opnå størst indflydelse som støtteparti.

Men tiden er måske til, at man skal veje ansvaret højere end indflydelse, påpeger han.

- På nuværende tidspunkt kunne man måske godt gå ind og tage et regeringsansvar. For alt andet lige er der større ansvar ved at gå ind end at stå udenfor.

- For på et eller andet tidspunkt bliver man nødt til at tage ansvar. Det gør man også, når man står uden for regeringen, fordi man støtter op. Men som støtteparti kan man i realiteten vælge og vrage hele tiden, siger Henning Duvier Stærmose.

Dansk Folkeparti har i alt 94 lokalformænd.

Oversigt

    Oversigt