DF: Jan Boye er svag

Sammenholdet i det nye borgerlige flertal i Odense Byråd er så småt begyndt at slå revner. Dansk Folkeparti mener, at den konservative borgmester tager alt for meget hensyn til de radikale.

Det er ellers kun en måned siden, at den konservative Jan Boye fik borgmesterkæden om halsen, men allerede nu er der altså revner i hans borgerlige lejr.

Det er Dansk Folkepartis medlem af Odense Byråd, Alex Ahrendtsen, der kommer med et skarpt udfald mod Jan Boye.

- Mange af Dansk Folkepartis vælgere har stemt på Jan Boye for at få det borgerlige flertal og så hjælper det jo ikke noget, at han stryger venstefløjen med hårene, siger Alex Ahrendtsen.

Uenighed om formulering

Alex Ahrendtsen beskylder den konservative borgmester i Odense, Jan Boye, for at være svag
Alex Ahrendtsen beskylder den konservative borgmester i Odense, Jan Boye, for at være svag

Alex Ahrendtsen er utilfreds med borgmesterens handlemåde på det første byrådsmøde i det nye byråd. Her var de borgerlige partier på forhånd enige om en henvendelse til regeringen, hvor man med en forholdsvis forsigtig formulering erklærede sig uenig i regeringens krav om kommunale besparelser.

Men på selve mødet viste det sig at den radikale Erik Simonsen støttede Enhedslistens forslag om en meget skarpere kritik af regeringens politik.

Dermed var Jan Boye i mindretal og han reagerede ved at lade de konservative stemme for en let ændret version af Enhedslistens forslag.

Borgmesteren er svag

Venstre og Dansk Folkeparti stod fast på den oprindelige borgerlige holdning, og det burde borgmesterens også have gjort mener Alex Ahrendtsen.

- Jeg mener Jan Boye var svag. Han burde have afvist Enhedslistens indstilling og istedet have bakket op om Venstre og Dansk Folkeparti, siger han.

Sagen er et billede på et generelt problem mener Alex Ahrendtsen.
Nemlig at det borgerlige flertal hviler på den radikale Erik Simonsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jan Boye eller den radikale rådmand Erik Simonsen.

Oversigt

    Oversigt