DF: Justitsministeren skal stoppe ældreråd

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, vil nu have justitsministeren til at gribe ind for den selvbestaltede ældreråd i Vollsmose. Rådet har dækket over en pædofilimistænkt mand.

- Ifølge flere medier findes der i den muslimsk-dominerede Odense bydel, Vollsmose, et selvbestaltet råd af ældre mænd, som agerer som en slags shariadomstol, der helt uden om det danske justitssystem håndterer spørgsmål om kriminalitet, og som i et konkret tilfælde har udvist en mistænkt pædofil, uden at denne er blevet ført for en dansk domstol. Det er en praksis som straks må bringes til ophør, siger Peter Skaarup.

Udmeldingen kommer efter, at Politiken i dag fortæller, at ældrerådet, der består af tre ældre mænd, valgte at landsforvise en pædofilimistænkt mand.

Manden vendte dog senere tilbage til Vollsmose, hvor Fyns Politi anholdte ham i januar, mistænkt for et nyt overgreb mod en mindreårig dreng.

Og det er ikke kun DF, der i dag reagerer på nyheden. SF's integrationsordfører, Astrid Krag, vil have Odense Byråd til at følge op på sagen.

- Pædofili er en ekstrem alvorlig forbrydelse, og i SF kan vi ikke under nogen omstændigheder acceptere at andre end politi og domstole tager hånd om det, siger Astrid Krag.

Oversigt

    Oversigt