DF kræver at garanti overholdes

Kræftpatienter skal være sikre på hurtig behandling, og derfor vil Dansk Folkeparti have regeringen til at give flere penge til sygehusene.  Udmeldingen kommer efter, at magasinet Dagens Medicin har skrevet, at flere sygehuse - herunder Odense Universitetshospital - ikke overholder behandlingsgarantien på seks uger.

-

Kræftpatienter skal være sikre på hurtig behandling, og derfor vil Dansk Folkeparti have regeringen til at give flere penge til sygehusene. 

Udmeldingen kommer efter, at magasinet Dagens Medicin har skrevet, at flere sygehuse - herunder Odense Universitetshospital - ikke overholder behandlingsgarantien på seks uger.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Birthe Skaarup siger til Ritzaus Bureau, at når de nuværende garantier ikke overholdes, må nye metoder tages i brug.
- Lægernes kritik er sønderlemmende og den kan vi ikke sidde overhøring. Vi kan ikke vente på den kræfthandleplan nummer to, som sundhedsministeren har lovet, men må ind med flere penge nu. Det kan gøres med en aktivitetspulje, som belønner de sygehuse, der får flest patienter gennem systemet, siger Birthe Skaarup.

DF\'s krav vil blive fremført under forhandlingerne om finansloven. De ventes afsluttet i næste uge.

Oversigt

    Oversigt