DF kræver støtte til Vollsmose stoppet

Der postes millioner af kroner i Vollsmose til ingen verdens nytte. Det mener Dansk Folkeparti i Odense, som nu kræver den særlige indsats i bydelen stoppet. Forslaget får en kold skulder af de øvrige partier.

Det er de dramatiske begivenheder med afbrændte biler og stenkast mod politiet fredag aften, som nu får Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen til at kræve den særlige Vollsmose-indsats stoppet.

- Den virker jo ikke. Der er jo ikke ændret noget som helst derude, når der skal så lidt til at antænde uroligheder, siger Alex Ahrendtsen.

Nedstemt med det samme

Flere byrådskollegaer skyder Alex Ahrendtsens forslag ned med det samme.

- Det er spil for galleriet, og det ved Alex Ahrendtsen godt. Det er jo penge, der allerede er disponeret. Jeg opfatter balladen som en enkeltstående episode og ser ingen grund til at lægge vores indsats om, siger borgmester Jan Boye (K).

- Man skal se det i det lange perspektiv. De penge, vi har brugt i Vollsmose gavner. Kriminaliteten er faldet og flere er kommet i arbejde. Vores indsats skal ikke ødelægges af en enkelt meget kedelig episode, siger Lars Chr. Lilleholt (V).

Konsekvenspædagogik

Dansk Folkeparti medgiver, at der er mindre kriminalitet i Vollsmose end før Helhedsplanen blev vedtaget for seks år siden. Alligevel tror Alex Ahrendtsen, at et stop for støtte af bydelen vil få positiv effekt.

- Vi har strøget dem med hårene for længe. Der mangler konsekvenspædagogik. Hvis vi stopper for pengetilførslen nu, kan de unge se, at ballade har konsekvenser, siger Alex Ahrendtsen.

- Det er da det værste man kan gøre, siger Jesper Kinch-Jensen (S).

Han henviser til, at der er mange projekter i gang med at ændre de unges opdragelse og indstilling, og at virkningen af det først kan ses om flere år.

- Hvis vi begynder at ødelægge den indsats, der gør at vi kan opbygge et fornuftigt samfund med hinanden, er det til større skade end en aften med ildebrand, siger Jesper Kinch-Jensen.

Oversigt

    Oversigt