I det fynske folks tjeneste

DF: Kun danskere skal have børnepenge

Indvandrere skal ikke have børnepenge. Det indrømmer Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard i et brev til en ærøsk familie med otte børn.

Inga og Jan Thomas venter deres 8. barn. De mister 65.000 kr. om året i børnepenge

Indvandrere ville slippe for billigt

Inga og Jan Thomas fra Ærø står til at miste 65.000 kr i børnepenge om året. Nu har de så fået et brev fra Dansk Folkeparti, hvor det bliver gjort klart, at det var indvandrere, der skulle rammes og ikke danskere.

- Dansk Folkeparti havde gerne set, at man eksempelvis havde forbeholdt børnechecken for danske statsborgere - det lader sig desværre ikke gøre, da hverken regeringen - eller andre partier i Folketinget - ønsker dette, står der i mailen, som er skrevet af Pia Kjærgaards sekretær på vegne af partiformanden.

I mailen står der også, at Dansk Folkeparti egentlig gik efter at børnechecken blev gjort afhængig af indtægt. Men det blev droppet igen, fordi indvandrerfamilier ville slippe for billigt, da de tilhører lavindkomstgruppen.

- Jeg synes, det er usmageligt, at man laver socialpolitik ud fra, hvordan Dansk Folkeparti vil ramme indvandrerfamilierne. Jeg er egentligt lidt rystet over, at Venstre og Konservative vil gå med på det, siger Inga Thomas fra Ærø til Ritzau.