DF: Minimumsstraffe i pædofili-sager

Dansk Folkeparti kræver nu minimumsstraffe i sager om seksuelle overgreb på børn. Det fortæller formanden for Folketingets retsudvalg efter pædofili-sagen fra Tarup-Paarup Idrætsforening.

Her fik en træner i sidste uge et års betinget fængsel samt et tvunget behandlingsophold på tre måneder i en af Kriminalforsorgens pensioner, fordi han som træner havde haft samleje med en 12-årig pige. Derudover har den dømte krænket to andre mindreårige piger fra Tarup-Paarup Idrætsforening seksuelt.

I et interview med TV 2/FYN siger Peter Skaarup, at dommen er "meget mild".
- Der mangler en karakter af straf. Og vi arbejder på et forslag, der skal komme med retningslinjer for domme. Der er brug for minimumsstraffe, hvor domstolene skal følge nogle minimumsretningslinjer for, hvordan straffene bør være, siger han.

Han mener, at domstolene generelt lægger dommene i den lave ende af strafferegistret, hvilket er imod den politiske hensigt, som et bredt politisk flertal står bag.

Danmarks Idræts-Forbund er skuffet og overrasket over dommen og mener ikke, at straffen står mål med handlingen, oplyste forbundet mandag. Peter Skaarup forstår frustrationerne.
- Jeg synes, det er helt forståeligt, at Danmarks Idræts-Forbund er meget optaget af den her sag og synes, at straffen er for mild. Man skal huske på, at Danmarks Idræts-Forbund netop gennem børneattester har forsøgt at sikre sig, at idrætsklubber ikke får pædofile ansat. Så det er helt på sin plads, at forbundet reagerer, siger Peter Skaarup.

Formanden for Tarup-Paarup Idrætsforening, Allen Thestesen, støtter mandag op om forbundets kritik.
- Klubben er helt på linje med DIF, siger han til TV 2/FYN.

Oversigt

    Oversigt