DF-ultimatum i Nyborg: Nyt plejehjem betingelse for støtte til Muhs

Spidskandidat Carsten Kudsk (DF) vil ikke vente til 2021 med at diskutere nyt plejehjem og plejehjems-struktur. Han truer med at gå efter borgmesterposten.

Dansk Folkeparti vil have et håndfast løfte fra Venstre om et nyt plejehjem i bymidten i Nyborg, ellers trækker partiet støtten til Venstres borgmester, Kenneth Muhs. 

Det kom frem under TV 2/Fyns debatmøde i Nyborg torsdag. 

Dansk Folkeparti har ellers indgået valgforbund med Venstre og de andre blå partier i Nyborg og har fra starten peget på Muhs som partiets borgmesterkandidat.

Nu truer Carsten Kudsk med selv at gå efter borgmesterposten.

- Der er behov for flere plejehjemspladser. Der kommer flere og flere ældre og demente, og vi kan ikke vente, siger Carsten Kudsk med henvisning til, at Nyborg Byråd først vil diskutere ny plejehjemsstruktur i 2021.

 

Byrådet besluttede i 2015 at lukke 57 plejehjemspladser på plejehjemmene Tårnparken og Egeparken og etablere 16 pladser på plejecentret i landsbyen Vindinge uden for Nyborg.

Det skete på baggrund af en kommunal rapport, der konkluderer, at udfordringerne med den stigende ældrebefolkning først for alvor vil blive et problem på et senere tidspunkt.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efterfølgende foreslog Kudsk et friplejehjems-projekt med 80 plejehjemspladser på de tidligere DSB-arealer på Nyborg Havn. Et projekt, der skulle bygges af privat investorer, og drives af Danske Diakonhjem og OK-Fonden.

De 40 pladser kunne kommunen leje, men forslaget fik en hård medfart af de andre politiske partier.

Ældreudvalget, som Carsten Kudsk er formand for, har været på flere inspirationsture til bl.a. Holland og Nordjylland for at kunne tackle det stigende antal ældre og demente i kommunen.

Se hele debatten om et nyt plejehjem herunder: 

 

Oversigt

    Oversigt