DF vil frede Ærøskøbing

Dansk Folkeparti vil med nyt forslag frede hele bymidter. Kulturordfører, Alex Ahrendtsen, bruger Ærøskøbing som oplagt eksempel.

I et interview med TV 2/Fyns Christiansborgredaktør, Thomas Funding, slår Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen fast, at en stor del af landets bykerner er blevet misligeholdt de seneste mange år.

- Der, hvor man tydeligst kan se, at vores kulturhistoriske bevidsthed er presset, er vores gamle historiske bykerner. Dem har man nok ikke været så gode til at passe på gennem årene, siger Alex Ahrendtsen. 

Derfor vil partiet nu foreslå, at det bliver muligt at lave zoner i byer, hvor der ikke må opføres moderne byggeri. 

- Vi vil sikre de intakte historiske bymiljøer, der findes. For eksempel Ærøskøbing, som jo er enenstående, siger Dansk Folkepartis kulturordfører og fortsætter:

- Dét (Ærøskøbings bymidte, red.) kunne jeg godt tænke mig at lave til en zone, hvor der ikke må bygges nyt og moderne, men at alt, der bliver lavet fremover, skal tilpasses den stil, der er i forvejen i Ærøskøbing. 

Kan du fortænke, hvis beboerne i Ærøskøbing, som hører det her interview, tænker; Dansk Folkeparti vil have, at vi skal bo i et frilandsmuseum? 

Alex Ahrendtsen (DF) vil frede hele bymidter - blandt andet i Ærøskøbing.
Alex Ahrendtsen (DF) vil frede hele bymidter - blandt andet i Ærøskøbing.
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Scanpix

 - Det er netop ikke et frilandsmuseum, fordi det tiltrækker masser af mennesker. Folk vil gerne bo i sådan noget, folk vil gerne opleve det, og turisterne valfarter til de byer. Så kan man jo altid bygge nyt uden om bykernen, siger Alex Ahrendtsen til Thomas Funding.   

Odense er skrækeksemplet

Den odenseanske MF'er lægger ikke fingre imellem, da Thomas Funding beder ham give eksempler på både godt og skidt på Fyn. 

- Odense er skrækeksemplet. Der har man jo i de sidste 70 år været ekstremt dårlige til at passe på bykernen. Omvendt har man i Ærøskøbing været super, siger Alex Ahrendtsen. 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt