DF'er fra Ærø vil afløse Ullemose i Folketinget

Flemming Boye, som er medlem af kommunalbestyrelsen på Ærø, melder sig ind i kampen om at blive spidskandidat for Dansk Folkeparti i Svendborg-Langeland kredsen.

Der bliver kampvalg til posten som spidskandidat for Dansk Folkeparti i Svendborg Langeland kredsen efter, at MF Dorthe Ullemose tidligere i efteråret trak sig som partiets spidskandidat. Hun genopstiller ikke til næste folketingsvalg.

Flemming Boye, som sidder i kommunalbestyrelsen på Ærø, har netop meddelt, at også han er interesseret i at blive ny spidskandidat. 

Vil tegne partiet bredt

- Jeg vil tegne partiet bredt på udlændinge, ældrepolitik og vores sygehuse, som er vigtige ting. Og så har jeg nok en anden facon end Dorthe Ullemose, siger Flemming Boye.

Dorthe Ullemose har været stærkt involveret i den ballade, som tidligere på året førte til, at den lokale byrådsgruppe i Svendborg blev sprængt, så hun nu sidder helt alene tilbage i gruppen.

- Det er nok godt, at man ikke har været fedtet ind i det personfnidder, der har været i flere omgange, siger Flemming Boye.

To uplettede kandidater

Det vil sige, at der nu er to kandidater i spil, og der kan komme flere til de kommende uger frem til opstillingsmødet i begyndelsen af december.

Kim Welcher, som er medlem af kommunalbestyrelsen på Langeland, meldte sig som den første ind i kampen allerede samme dag, som Dorthe Ullemose 4. oktober havde offentliggjort sin beslutning om ikke at genopstille.

Kim Welcher har heller ikke været involveret i balladen omkring Dorthe Ullemose.

Medlemmerne bestemmer

Det er i sidste ende DF's medlemmer i Svendborg-Langeland Kredsen, som skal stemme om, hvem der skal være ny spidskandidat. Det sker på et opstillingsmøde 3. december på Sydfyn.

DF's medlemmer på Ærø har dog ikke stemmeret til valget, fordi Ærø hører ind under Faaborg-kredsen. Flemming Boye tør dog ikke vurdere, om det forringer hans chancer i kampen om spidskandidaturet.

- Det er svært at sige noget om, og der kan jo stadig nå at komme flere kandidater, som melder sig på banen, siger han.

DF kom ind i 2013

Flemming Boye har været kommunalbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti i Ærø Kommune siden valget i 2013, som var første gang Dansk Folkeparti var opstillet til kommunalvalget i Ærø Kommune. 

Flemming Boye er uddannet kandidat i erhvervsøkonomi fra Syddansk Universitet. Han er ansat som adjunkt ved Erhvervsakademi Lillebælt, og underviser også som ekstern lektor på Syddansk Universitet på HD-studiet.

Oversigt

    Oversigt