I det fynske folks tjeneste

DF'er: Thorning lever et dobbeltliv

DF-toppolitikeren Kristian Thulesen Dahl, som er valgt på Fyn, retter nu et skarpt angreb på Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt. Hun er ikke en helt almindelig dansker, som hun selv hævder, men en elitær person, der lever en form for dobbeltliv.

Helle Thorning-Schmidt beskyldes for at leve et dobbeltliv.

Det siger han til Ritzau.
- Hun forsøger at give et billede af at være en meget jordnær person, som er tæt på danskerne og lever et almindeligt familieliv med mand og børn. Hun viser et billede af en opvækst tæt på almindelige danskere ved at vise sit barndomskvarter (i Ishøj, red.) frem på TV. Hun taler varmt for folkeskolen, men sender selv sin datter i privatskole. Men alt det, der kommer frem giver et andet billede, end det hun fremstiller, siger han.

De er en del af eliten

Kristian Thulesen Dahl fremhæver, at Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, briten Stephen Kinnock - med en fælles studiefortid i Belgien - ejer en lejlighed i London, og at Kinnock arbejder i Schweiz og bor en del af tiden dér.
- Det giver billedet af at være en del af en europæisk elite.

Han peger samtidig på, at ægteparret først lod Stephen Kinnock betale skat i Danmark, efter at hans skatteforhold kom i søgelyset. Inden da havde han ikke betalt skat i landet, men i Schweiz.

Socialdemokraternes gruppeformand, fynske Carsten Hansen, siger til TV 2/FYN, at Kristian Thulesen Dahl forsøger at begå et karaktermord.

- Thulesen Dahl er ude i et politisk ærinde. Han forsøger at tegne et helt forkert billede af Helle. Jeg forstår ikke, hvorfor man går efter manden og ikke efter bolden, siger han.