DF’er vil fjerne 35 ud af 50 akademikere på rådhuset

Der bliver spildt alt for mange penge på administration i Kerteminde. Det mener Dansk Folkepartis Knud Skov Ahrnkiel, der vil akademikere til livs. Det siger han i aftenens udgave af ”10 minutter” på TV 2/Fyn.

Fyr 35 akademikere fra kommunens administration, så der kun er 15 tilbage, og brug pengene på varme hænder i stedet. For det er spild af penge. Sådan lyder udmeldingen fra Knud Skov Ahrnkiel, Dansk Folkepartis borgmesterkandidat i Kerteminde Kommune.

De 27,3 millioner kroner, som Kerteminde Kommune i dag bruger på aflønning af 50 personer i administrationen, skal som minimum skæres ned til 25 personer, og gerne endnu længere ned.

- Jeg er fuldt ud bevidst om, at vi ikke kan undvære akademikere. Men vi har en overadministration uden lige. Jeg er helt rolig ved at skære ned på det her. Det er skræmmende, at det lå i opdraget ved kommunesammenlægningen i 2007, at der skulle spares to procent, men i stedet har vi fordoblet antallet af akademikere fra 25 til 50. Det fortæller mig, vi er gået helt skævt.

Sådan siger Knud Skov Ahrnkiel i onsdagens udgave af TV 2/Fyns nye, konfronterende interview-format ”10 minutter”, hvor vi går i dybden med én kandidat og ét emne frem mod kommunalvalget 21. november.

Bruger som gennemsnittet

Kerteminde Kommune har ellers ikke overforbrug i administrationen. 2016-tal fra KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, viser nemlig, at Kerteminde per borger brugte 8.941 kroner i 2016 til administration.

Udgiften svarer næsten fuldstændig til gennemsnittet for kommuner, der ligner Kerteminde, når man ser på ting som geografi og befolkningssammensætning.

”10 minutter” sendes i aftenens nyhedsudsendelse klokken 19.30, og har Frederik Roland som fast vært.

Oversigt

    Oversigt