DI: Erhvervsklima under middel på Fyn

De fleste fynske kommuner ligger under middel i en ny undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner. Kun Middelfart blander sig i med de bedste på listen.

Middelfart indtager en 9. plads på listen over erhvervsklimaet i landet 96 kommuner. Det er er en fremgang fra en 12. plads i 2012.

Nordfyns Kommune er klar højdespringer - fra en plads som nummer 85 i 2012 til 51 i 2013.

Også Svendborg Kommune er rykket op på listen. Efter en absoluts bundplacering som nummer 96 i 2012 er Svendborg nu rykket op på plads nummer 73.

Ærø Kommune er i bund blandt de fynske kommuner med en plads som nummer 94.

Kommentarer fra DIs fynske formand

- Middelfart er tydeligvis Fyns mest erhvervsvenlige kommune og er et eksempel, som jeg håber vil give inspiration til alle fynske kommuner, siger formand for DI Fyn Søren Vilby.

- Det er tydeligt at skabelsen af Erhvervskontakten i Odense Kommune, og den mere serviceorienterede sagsbehandling fortsat trækker Odense frem i Lokalt Erhvervsklima. Desværre kæmper Odense fortsat med et generelt image, der siger, at byen er mindre god til at tiltrække virksomheder, siger Søren Vilby.

- Svendborg Kommune har virkeligt taget kampen op og har i den grad forbedret sit erhvervsklima. Jeg glæder mig til at følge udviklingen i kommunen i fremtiden, siger formanden.

- Det er virkelig glædeligt at se, at Nordfyns Kommune arbejder målrettet på at blive mere erhvervsvenlig, og at det har båret frugt. Det er tydeligt, at Nordfyn på en bred front bliver vurderet bedre af kommunens virksomheder. Men der er en hel række forhold, som er statistisk målbare f.eks. byggesagsgebyrer, og hvor dyrt det er at bo og drive virksomhed i Nordfyns Kommune, som kommunen også bør forbedre i næste valgperiode, siger Søren Vilby.

Nyborg, Kerteminde, Assens, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø er alle gået tilbage i dette års Lokalt Erhvervsklima.

- Der er rum for forbedringer, og jeg håber, at kommunerne vil sætte ind, så vi kan få fremgang over hele Fyn. Især kategorien 'infrastruktur og transport' bliver af virksomhederne i de pågældende kommuner vurderet til at være et område kommunerne med fordel kunne fokusere på, siger formand for DI Fyn Søren Vilby.

Oversigt over de fynske kommuner

Her er oversigt over, hvor de fynske kommuner ligger på DI undersøgelse af erhvervsklimaet i 2012. Tal i () er fra 2012.

9 Middelfart Kommune (12)

51 Nordfyns Kommune (85)

56 Langeland Kommune (51)

57 Odense kommune (60)

58 Kerteminde Kommune (54)

66 Assens Kommune (48)

73 Svendborg Kommune (96)

78 Nyborg Kommune (76)

80 Faaborg-Midtfyn Kommune (63)

94 Ærø Kommune (64)

Fakta om Lokalt Erhvervsklima 2013

- DI's undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2013, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er fjerde år i træk, at DI laver undersøgelsen.

- 5.690 danske virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, engroshandel og service har svaret på undersøgelsen i 2013. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed, de kommunale rammevilkår og andre helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, arbejdskraft, infrastruktur, image m.v.

Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 i undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder, erhvervsfrekvens mv.

- 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner Læsø og Fanø deltager ikke.

Læs mere om DIs erhvervsklima

Oversigt

    Oversigt