DI: Fynske studerende dovner den for meget

Ungdommen på Fyn skal knokle mere på studierne, mener Dansk Industri. Vi vil have mere undervisning, lyder svaret.

Mens kinesiske studerende bruger de fleste vågne timer på at dygtiggøre sig, har danske studerende et mere afslappet forhold til studielivet.

Bare 28,5 timer bruger en studerende i gennemsnit om ugen på forelæsninger og forberedelse, viser en omfattende undersøgelse med svar fra 11.000 studerende fra Aarhus Universitet.

Det er et fald på en halv time om ugen siden universitets studielivsundersøgelse fra juni 2008, som dengang vakte ramaskrig, skriver metroXpress.

Faldet i studieaktiviteten chokerer Charlotte Rønhof, forskningspolitisk chef i erhvervsorganisationen DI.

Konsekvensen kan ifølge hende være, at danske virksomheder søger udenlands for at finde kvalificeret arbejdskraft, og investorerne søger uden om Danmark.

- Det er helt galt, at kravene på nogle uddannelser ikke svarer til et fuldtidsstudium, og at de studerende kan klare sig igennem med den her indsats. Det er et meget stort svigt fra uddannelsesinstitutionernes side, siger hun.

Hun kalder det for en "dårlig undskyldning", når studerende påpeger, at de ikke kan passe deres studier på fuld tid, fordi de har studiejob ved siden af.

- Tallene viser jo, at de i gennemsnit bruger i underkanten af fuld tid på studiet og studiejob. Der er altså 24 timer i døgnet.

Formand for Danske Studerendes Fællesråd, Magnus Pedersen, afviser, at danske studerende har en slap holdning til studierne.

- Vi er klar til mere undervisning og til at give den en skalle på studierne. Men det giver ikke mening, når mange fag på humaniora og samfundsvidenskab kun tilbyder seks timer om ugen, siger han.

Dekan på Aarhus Universitet Mette Thunø erkender, at "det ikke er helt optimalt", at studeaktiviteten er så lav.

- Det er ikke godt nok, lyder det.

- Men jeg kan ikke love, at der er flere undervisningstimer på vej, for vi har nu en gang kun de penge, vi har, tilføjer dekanen, som dog gerne vil højne studieaktiviteten.

- Vi har ikke sat et mål for, hvad den skal op på. Men vi skal højere op, siger Mette Thunø til metroXpress.

Oversigt

    Oversigt