Diabetes-akademi får base i Odense

SDU bliver hovedkvarter for en ny storstillet forskningsindsats i diabetes. Professor fra SDU bliver leder, og akademiet får sekretariat på OUH.

Diabetes-akademiet får omkring 300 forskere tilknyttet, og får 200 millioner kroner i støtte fra Novo Nordisk Fonden. Det betyder, at der kan blive oprettet 150 nye forskerstillinger. Leder bliver Henning Beck-Nielsen, der er professor ved Syddansk Universitet og overlæge ved Odense Universitetshospital.

- Diabetes er en stor trussel mod vores sundhed. Det Danske Diabetes Akademi giver mulighed for at finde nye løsninger, og vores ambitiøse mål er, at diabetespatienter opnår normal livskvalitet og normal livslængde, siger professor Henning Beck-Nielsen.

De 300 forskere vil være ansat på universiteter over hele landet, men sekretariatet får hovedsæde i Odense.

- Jeg glæder mig over den markante bevilling fra Novo Nordisk Fonden. Med professor Henning Beck-Nielsen i spidsen er det lykkedes at samle alle betydelige danske diabetesmiljøer i en national satsning. Det er rigtig godt nyt for de mange nuværende og kommende diabetespatienter, siger Ole Skøtt, der er dekan ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet.

Målsætningen er at opbygge et forsknings- og uddannelsesmiljø i verdensklasse med de bedste forskere fra ind- og udland. På verdensplan lider 366 millioner af diabetes, der kan forårsage invaliderende skader på bl.a. øjne, nyrer, hjerte og hjerne.

I Danmark er 290.000 mennesker diagnosticeret med lidelsen, og cirka en kvart million vurderes at have sygdommen uden at vide det.

Oversigt

    Oversigt