Dicte vil sige tak til ældre mand: Ved du hvem han er?

En familie fra København havde en grim oplevelse, da datteren fik insulin-chok på en fynsk landevej. De anede ikke, hvor de var, da de ringede 112.

Kender du en ældre herre på omkring 70 år og som kører på cykel? 

Måske er det ham, som lørdag hjalp familien Ernst fra Søborg med at få fat i en ambulance.

Familien Ernst var på vej hjem fra ferie i det sønderjyske, da Dicte på knap ni år pludselig blev ramt af insulin-chok.

Familien var kørt fra motorvejen og via Vissenbjerg havde de kurs mod Egeskov Slot, som de ville besøge på vejen hjem til den storkøbenhavnske bydel.

Da insulin-chokket kom kørte faderen, Søren Ernst, familiens store MPV ind på vejen Skelhuse ved Tommerup Station for at hjælpe datteren.

Her ringede han til 112, men anede ikke, hvor på Fyn han var. 

Og her kommer den ældre herre ind i billedet. Han kommer cyklende i det samme og Søren Ernst bad den ældre mand om hjælp med, at forklare alarmcentralen, hvor han var henne. 

Nu vil han og familien gerne sige tak til manden.

Her er familiens bil.
Her er familiens bil.
Foto: Privat/Familien Ernst

Søren Ernst husker ikke mange detaljer fra den yderst stressede situation, men han beskriver manden som omkring 70 år, gråhåret, måske med lidt gråt skæg. Han kom kørende på en almindelig herrecykel og havde cykelhjelm på. Måske bar han briller.

Kender du manden, så kan Søren Ernst kontaktes på 4040 4547, hvor en taknemmelig familie venter på at kunne sige tak for hjælpen.

Tre skal have tak

Dicte kom sig over insulin-chokket, men husker ikke meget, fortæller Søren Ernst til TV2/FYN.

Faktisk var der i alt tre hjælpsomme mennesker, som trådte til, da famlien Ernst behøvede hjælp. En lokal mand med redder-erfaring gav Dicte førstehjælp og hans datter, som arbejder med børn til daglig, gav blandt andet Dicte juice. Begge har fået familiens tak.

Sukkersyge i knap et år

Det er første gang familien Ernst oplever sådan en situation siden Dicte fik konstateret diabetes type 1 i september sidste år.

- Det er bestemt ikke noget vi ønsker ikke at opleve igen, så vi vil fremover tage flere forholdsregler og hyppigere måle Dictes blodsukker, siger Søren Ernst til TV2/FYN.

Årsagen til at forældrene ikke opdagede, at Dictes blodsukker-niveau var lavt, var fordi hun lå og sov på den bageste række af bilens sæder.

- Hun skal aldrig sidde bagest i bilen mere, siger Søren Ernst.

 
 
Foto: Privat/Familien Ernst

 

Oversigt

    Oversigt