I det fynske folks tjeneste

Dieseltyve taget på fersk gerning

Fire mænd blev anholdt på fersk gerning, mens de var i færd med at stjæle diesel. Politiet undersøger, om de står bag flere andre dieseltyverier på Fyn.

Tre af de fire mænd blev torsdag varetægtsfængslet i fire uger. De var alle tre Østeuropæere, mens den fjerde har dansk CPR-nummer og derfor er lettere at holde styr på, som vagtchefen ved Fyns Politi siger.

Da politiet natten til torsdag rykkede ud til en alarm på Gyldensteen Gods ved Bogense afslørede betjentene fire mænd, der var i færd med at stjæle dieselolie fra en tank på godset.

De fire mænd brugte en elektrisk pumpe, der blev drevet af to store lastbilbatterier, til at pumpe olien fra godsets tank. Da de blev afsløret havde de pumpet 1000 liter over i tre tanke på ladet af deres lastbil.

- Da vi nåede frem, kørte pumpen stadig, og en af betjentene måtte pille kablet fra batterierne for at stoppe den, siger vagtchefen hos Fyns Politi.

Der har i den senere tid været flere dieseltyverier på Fyn, og politiet undersøger nu, om de fire mænd - alle udlændinge - står bag et eller flere af dem.