DIF er skuffet over fynsk pædofili-dom

Dommen i en alvorlig pædofoli-sag fra en fynsk håndboldklub overrasker Danmarks Idræts-Forbund negativt.

Et års betinget fængsel samt et tvunget behandlingsophold på tre måneder i en af Kriminalforsorgens pensioner. Sådan lød straffen, da en tidligere håndboldtræner fra Tarup-Paarup Idrætsforening i fredags blev dømt for at have haft samleje med en 12-årig pige. Derudover har den dømte krænket to andre mindreårige piger fra Tarup-Paarup Idrætsforening seksuelt.

Danmarks Idræts-Forbund er skuffet og overrasket over dommen og mener ikke, at straffen står mål med handlingen.
- Vi håber på, at dommen ankes, da det er vores overbevisning, at sagen er så alvorlig, at straffen burde være højere. Selvom den dømte modtager en behandlingsdom, er det et skidt signal at sende, at selve fængselsstraffen kun er betinget. Anklagemyndigheden havde krævet den tidligere træner idømt ubetinget fængsel i 2,5 år, og DIF havde forventet, at straffen ville ligge i det leje set i lyset af tidligere domme i så alvorlige sager, udtaler formand Niels Nygaard.

Danmarks Idræts-Forbund ønsker ikke, at landets forældre får betænkeligheder ved at sende deres børn ud i landets idrætsforeninger. Derfor er hårde konsekvenser nødvendige, hvis voksne krænker børn seksuelt i idrætsmiljøet, mener forbundet.

På spørgsmålet, om Danmarks Idræts-Forbund har haft nogen etiske overvejelser omkring at blande sig i en dom, svarer Niels Nygaard:
- Vi har overvejet det grundigt, men vi har vurderet, at sagen er så alvorlig, at vi er nødt til at komme rimeligt hårdt på banen.

Oversigt

    Oversigt