DIF: Nyborg GIF gjorde det rigtige

Bestyrelsen i Nyborg GIF Håndbold vurderede rigtigt, da de ikke politianmeldte en håndboldtræner for upassende sms'er til de piger, som han trænede. Det siger DIF's kommunikationschef, efter at han har fået en skriftlig redegørelse fra klubben.

Kommunikationschef Morten Mølhom Hansen har fået både en skriftlig og en mundtlig redegørelse fra klubben, og han siger nu om de upassende sms'er:
- Det er en af de gråzoner, hvor man ikke kunne rejse en sag om blufærdighedskrænkelse, men hvor træneren klart har overtrådt nogle etiske grænser. 
Sms-sagen fra Nyborg har fået opmærksomhed, fordi træneren efterfølgende skiftede til TPI Håndbold, hvor han angiveligt udsatte flere af sine spillere for seksuelle overgreb - en sag som han nu er varetægtsfængslet i.

Korrekt vurdering

Tidligere har Morten Mølholm Hansen kritiseret Nyborg GIF for, at de ikke gik til DIF for at få råd i sagen, men i dag siger han:
- Jeg mener, at de vurderede korrekt, og jeg mener ikke, at de kunne have forhindret det, der siden skete i TPI.
Kommunikationschefen mener dog stadig, at klubben burde have søgt råd hos DIF.
 Jeg ville stadig have ønsket, at de havde søgt råd hos os. Den rigtige procedure i sådanne sager er at få myndigheder eller os til at vurdere sagen. I det her tilfælde har klubben vurderet korrekt, men det er bedst at have eksterne ekspertøjne, der har distance til sagen, siger Morten Mølholm Hansen.
Da Nyborg GIF's formand hørte om sms'erne, blev det besluttet, at træneren skulle ophøre med at træne damejunior-holdet, mens han fik lov at fortsætte med det dameynglinge-hold, som han også var træner for.
- Jeg er ikke nødvendigvis enig i, at de beholdt ham i klubben, selv om de satte ekstra personer på omkring holdet, man kunne godt have sagt til ham, at han havde brudt tilliden og derfor måtte forlade klubben, siger Morten Mølholm Hansen.

Hvem vidste hvad

Efter at træneren blev varetægtsfængslet har de to klubber forklaret, at Nyborg GIF's formand Carsten Madsen orienterede TPI Håndbolds formand Allan Thestesen om episoden med sms'erne.
- Jeg fortalte ham, at der var noget, der ikke var til noget, sagde Carsten Madsen mandag til TV 2/FYN.
Carsten Madsens orientering fik ikke TPI Håndbold til at iværksætte specielle tiltag for at holde øje med træneren, ligesom det ikke afskrækkede klubben fra at hyre træneren.
- Det er en svær gråzone. VI kan jo se en masse i tilbageblik, men jeg mener ikke, at nogle af de to klubber er store skurke, for vi vil jo heller ikke leve i en verden, hvor en træner bliver udelukket for al fremtid på grund af en mundtlig overlevering om en sag, som der ikke skete videre i, siger Morten Mølholm Hansen.

Oversigt

    Oversigt