Din proptrækker er ulovlig

Hvis du ejer en proptrækker med knivblad eller en hobbykniv, der kan betjenes med en hånd, så bryder du loven.

Forbuddet mod de såkaldte enhåndsbetjente foldeknive skaber igen debat og sender nu en sydfynske butiksejer i retten.

Den 26. maj sidder ejeren af svendborgs jagt og Fiskeri på anklagebænken, fordi han har nægtet at betale en bøde på 100.000 kroner for at bryde våbenloven.

Sagen fra Svendborg er endnu et eksempel på, at den omdiskuterede knivlov kan være svær at forstå.

rigtig mange danskere bryder faktisk loven, , hvis de ejer en enhåndsbetjent foldekniv. Det er konsekvensen af en dom afsagt sidste år.

Knivlov revideret

Tilbage i 2012 blev loven revideret efter en række uheldige sager om knive brugt i nattelivet, og det betød et forbud mod foldeknive, der kan betjenes med en hånd.

Den stramning ramte Michaels Jagt og Fiskeri i Svendborg, der fik konfiskeret stort set alle butikkens foldeknive, og dertil fik de en bøde på 100.000 kroner, skriver Fyns Amts Avis.

Butikken nægter at betale bøden, og derfor ender sagen nu i retten.

Masser af betjente skred ind over for forretningen

Det var med hvinende dæk og masser af uniformerede betjente at Michaels jagt og Fiskeri i Svendborg fik konfiskeret størstedelen af deres foldeknive i 2013.

- Fyns Politi har skredet ret drakonisk ind og har beslaglagt de her knive hos flere forskellige forhandlere i løbet af de sidste to til tre år, fortæller Peter Bendix Didriksen, der er bøssemager hos Michaels jagt og Fiskeri.

Årsagen er knivloven, der forbyder foldeknive, der kan åbnes med en hånd, og det kan stort set alle foldeknive.

- Den kan åbnes med en hånd. Ikke specielt nemt, men den kan åbnes med en hånd, siger Peter Bendix Didriksen og viser hvordan.

Dermed er den populære Schweitzerkniv, som mange har liggende derhjemme i skuffen, ulovlig, og det vækker bekymring hos Danmarks Jægerforbund.

- Når en proptrækker kan blive så ulovlig som jeg ved nogen har, så må jeg sige, at almindelige borgere må sige til politikerne, at det her, det kan vi simpelthen ikke have, at der skal være den her fortolkning, siger bestyrelsesmedlem i Danmarks Jægerforbund Kaj Refslund.

Socialdemokraternes medlem af retsudvalget, Trine Bramsen, siger til TV 2/FYN, at hun har bedt justitsministeren gennemgå loven, for at ase om der skal foretages ændringer.

Oversigt

    Oversigt