I det fynske folks tjeneste

Direktør fra Odense sigtet for hæleri

Fire mænd er varetægtsfængslet i omfattende sag om indbrud og hæleri. To andre slap for fængsel, men er sigtet for hæleri.

En 27-årig mand fra Karlslunde syd for København og tre andre mænd på 21, 22 og 26 år alle fra Humlebæk i Nordsjælland er blevet varetægtsfængslet i fire uger i en omfattende sag om indbrud og hæleri af designermøbler.

To andre mænd, blandt andet en 43-årig direktør fra Odense, der sigtes for groft hæleri, slap for at blive varetægtsfængslet, men er fortsat sigtet i sagen, oplyser Frederiksborg Amts Avis.

De seks mænd blev anholdt i forbindelse med en ransagning 21 steder på Sjælland og Fyn torsdag.

I direktørens hjem og på hans kontor fandt politiet PH-lamper og dyre designermøbler, blandt andet Arne Jacobsen-stole, til en værdi af 600.000 kroner.

Politiet mener, at direktøren godt vidste, at der var tale om stjålne ting. Den 43-årige erkendte i et grundlovsforhør, at han havde købt lamper og møbler af den 27-årige mand fra Karlslunde, men han nægtede at have gjort noget ulovligt, da han fik kvittering hver gang.

Den anden hælerisigtede, en 33-årig familiefar fra Søborg, menes at have aftaget stjålne designermøbler og dyre lamper for cirka 800.000 kroner. Også han erkender at have aftaget varer.

De to mænd er kommet i kontakt med den 27-årige gennem annoncer i Den Blå Avis. Overdragelsen af møblerne skete ifølge Frederiksborg Amts Avis på forskellige rastepladser.

Politiet arbejder ud fra den teori, at tre af de sigtede er indbrudstyve, mens den 27-årige er mellemmand, der bestilte og formidlede tyvekosterne videre.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.