I det fynske folks tjeneste

Direktør fra Odense sigtet for hæleri

Fire mænd er varetægtsfængslet i omfattende sag om indbrud og hæleri. To andre slap for fængsel, men er sigtet for hæleri.

En 27-årig mand fra Karlslunde syd for København og tre andre mænd på 21, 22 og 26 år alle fra Humlebæk i Nordsjælland er blevet varetægtsfængslet i fire uger i en omfattende sag om indbrud og hæleri af designermøbler.

To andre mænd, blandt andet en 43-årig direktør fra Odense, der sigtes for groft hæleri, slap for at blive varetægtsfængslet, men er fortsat sigtet i sagen, oplyser Frederiksborg Amts Avis.

De seks mænd blev anholdt i forbindelse med en ransagning 21 steder på Sjælland og Fyn torsdag.

I direktørens hjem og på hans kontor fandt politiet PH-lamper og dyre designermøbler, blandt andet Arne Jacobsen-stole, til en værdi af 600.000 kroner.

Politiet mener, at direktøren godt vidste, at der var tale om stjålne ting. Den 43-årige erkendte i et grundlovsforhør, at han havde købt lamper og møbler af den 27-årige mand fra Karlslunde, men han nægtede at have gjort noget ulovligt, da han fik kvittering hver gang.

Den anden hælerisigtede, en 33-årig familiefar fra Søborg, menes at have aftaget stjålne designermøbler og dyre lamper for cirka 800.000 kroner. Også han erkender at have aftaget varer.

De to mænd er kommet i kontakt med den 27-årige gennem annoncer i Den Blå Avis. Overdragelsen af møblerne skete ifølge Frederiksborg Amts Avis på forskellige rastepladser.

Politiet arbejder ud fra den teori, at tre af de sigtede er indbrudstyve, mens den 27-årige er mellemmand, der bestilte og formidlede tyvekosterne videre.