I det fynske folks tjeneste

Direktør: Hospitals-sikkerhed skal tjekkes

Tre ansatte er hårdt sårede efter knivstik på den Psykiatriske afdeling i Odense. Nu skal hændelsen analyseres.

Det voldsomme knivstikkeri på den Psykiatriske afdeling fredag formiddag giver anledning til at se på sikkerhedsprocedurerne på den psykiatriske afdeling.

Det siger lægefaglig direktør hos Psykiatrien i Region Syddanmark, Anders Meinert Pedersen.

- Når vi har en hændelse, som den her - som i øvrigt er ekstremt sjælden - så analyserer vi den altid efterfølgende for at se, om vi kan lære noget af situationen og undgå noget lignende i fremtiden, siger Anders Meinert Pedersen til Ritzau.

- Men generelt har vi et meget højt sikkerhedsniveau, og vi har også et meget veluddannet personale, der er trænet i både at se, at sådan nogle situationer er under optræk og tilsvarende håndtere situationer, hvis de skulle opstå, tilføjer han.

Spørgsmål: Hvordan kan det så ende så galt?

- Jeg kender endnu ikke de præcise detaljer omkring hændelsesforløbet, så jeg kan endnu ikke svare på, hvordan det kunne ske, siger Anders Meinert Pedersen.

Tre ansatte blev hårdt sårede under knivstikkeriet, som blev begået af en 47-årig psykisk syg mand, der blev tvangsindlagt omkring midnat torsdag.

En 34-årig mandlig læge fik skåret maven op, mens to kvindelige sygeplejersker også blev overfaldet.

En 34-årig kvinde blev stukket i ansigtet og på brystet, mens hendes 30-årige kollega fik perforeret bugvæggen, oplyser Fyns Politi.

Efterfølgende har overfaldsmanden forskanset sig på en sengestue, og de øvrige patienter er blevet evakueret til andre afdelinger på hospitalet.

Anders Meinert Pedersen er lige nu på vej til Odense for at få klarlagt de nærmere omstændigheder omkring det voldsomme knivstikkeri.

Imens forsøger politiets forhandler at få talt den 47-årig mand til ro, mens to indtrængningshold står klar til at tvinge ham ud, hvis forhandlingen ikke virker.

Ved du noget? Så send os et tip