Fynsk kommune har Danmarks dårligste forhold for erhvervslivet

Nye tal fra Dansk Industri viser, at Kerteminde Kommune ligger allerdårligst placeret, når det kommer til erhvervsvenlighed.

Erhvervslivet i Kerteminde Kommune har de dårligste forhold sammenlignet med alle andre kommuner i Danmark.

Sådan lyder konklusionen i en ny rapport om erhvervsvenlighed fra Dansk Industri, hvor Kerteminde Kommune ligger nummer 93 ud af de 93 kommuner, der er med i undersøgelsen.

- Kommunen er synlig. Men kun når det handler om at få nogen ud i småjobs og flexjobordninger, siger Per Rasmus Rasmussen.

Han er administrerende direktør i virksomheden Persolit, der ligger i Munkebo og producerer teknisk isolering og energioptimering.

Per Rasmus Rasmussen har givet kommunen bedre vurdering end sidste år, men mener stadig, at der er plads til forbedring, når det kommer til erhvervsvenlighed.
Per Rasmus Rasmussen har givet kommunen bedre vurdering end sidste år, men mener stadig, at der er plads til forbedring, når det kommer til erhvervsvenlighed.
Foto: Flemming Ellegaard

Kun gået én vej

Begrebet erhvervsvenlighed dækker over, hvor god en kommune er til at skabe gode forhold for erhvervslivet. Det kan for eksempel måles på kommunens grønne udvikling, serviceniveauet hos lokalpolitikerne og den kommunale forvaltning samt infrastrukturen i kommunen.

Vurderingen af kommunernes erhvervsvenlighed er blandt andet baseret på en tilfredshedsundersøgelse blandt lokale virksomheder.

Virksomhederne i Kerteminde Kommune, blandt andet Persolit, er altså kommet med deres vurdering af kommunen, hvilket har givet den en bundplacering.

Udviklingen i kommunen er kun gået én vej. I 2019 indtog kommunen plads nummer 75, i 2020 nummer 82 og sidste år nummer 91. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Gemmer sig på rådhuset

Borgmester i Kerteminde Kommune, Kasper Ejsing Olesen (S) er ked af, at kommunen ligger og roder i bunden af listen.

- Jeg ved ikke, om vi har sovet i timen, men vi har ikke gjort det godt nok, erkender han.

Han mener, at de har reageret på de tidligere års vurderinger, men erkender, at der stadig er udfordringer på området.

- Men vI har aldrig brugt så mange midler før på erhvervslivet, som vi gør i øjeblikket i Kerteminde Kommune, siger Kasper Ejsing Olesen.

Selvom Per Rasmus Rasmussen mener, at der mangler synlighed og dialog mellem kommune og virksomheder, har direktøren givet kommunen en bedre vurdering end tidligere år, så det overrasket ham, at kommunen kun går én vej på listen.

Kasper Ejsing Olesen (S) er ærgerlig over den dårlige placering i undersøgelsen.
Kasper Ejsing Olesen (S) er ærgerlig over den dårlige placering i undersøgelsen.
Foto: Flemming Ellegaard

- Men jeg tror, at en væsentlig ting er, at kommunen ikke er god nok til at komme ud og besøge virksomheder og få fortalt, hvad de egentlig har af gode initiativer i kommunen. Måske lade være med at sidde og gemme sig på rådhuset, foreslår direktøren.

Kerteminde Kommune har blandt andet været på en "studietur" til Nordfyns Kommune for at se, hvordan de samarbejder erhvervslivet og kommunen imellem. 

Nordfyns Kommune ligger nemlig nummer 8 ud af 93 kommuner. 

- Det er slut med at tro og gætte nu. Jeg vil opfordre til, at vores Erhvervs- og Vækstudvalg inviterer samtlige virksomheder til et møde, så vi kan finde ud af, hvad det er for en dialog, der ønskes. Og jeg tager også gerne selv ud, understreger Kasper Ejsing Olesen.

Mens kommunen ikke har et godt samarbejde med erhvervslivet, ser det helt anderledes ud for kommunens Fynsseriehold.

Oversigt

    Oversigt