I det fynske folks tjeneste

Diskolys afløses af mad: Dørene åbnes til Odenses nye madmarked

Thomas Kyung Jensen (tv.) og Jacob Christer Larsen (th.) åbner fredag Arkaden Food Market. Foto: Morten Albek

Efter flere måneders ombygning står Arkaden Food Market fredag dørene op for Odenses nye madmarked.

Mange odenseanere kender bedst Arkaden i Vestergade i Odense for at være et mekka for diskolys, dansende unge og høj musik. 

Men det er slut, og stedet har stået tomt i flere år. 

Det har taget flere måneder at bygge de ikoniske gamle bylivslokaler om til et madmarked, som fredag klokken 16slår dørene op for første gang. 

Idéen om at lave de centrale lokaler om til et madmarked startede for et års tid siden, da de to iværksættere Jacob Christer Larsen fra Odense og Thomas Kyung Jensen fra Rudkøbing fik øje på stedet. 

Læs også Nu også streetfood i Svendborg

Faktisk kender Jacob Christer Larsen stedet helt fra, da han selv gik i byen der. 

- Jeg har kendt stedet, fra jeg som helt ung gik i byen i Odense, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter: 

- Jeg har bemærket en ændring i publikums adfærdsmønster, hvor noget af det sene natteliv forskydes mod cafémiljøer og samvær i dag- og aftentimerne over et spændende måltid. I udlandet har jeg oplevet den nye trend med streetfood og foodmarkeder, med såvel spændende råvarer som tilbud af færdige måltider. Da jeg så Arkaden stod tom, opstod idéen om et foodmarked i Odenses City. 

Idéen fik Jacob Christer Larsen til at kontakte sin ven Thomas Kyung, for at få ham med på projektet. 

- Det har taget halvandet år, at realisere projektet, men nu foreligger resultatet med alle boder udlejet, fortæller Thomas Kyung. 

- Jacob Christer og jeg vil som indehavere være daglige ledere af stedet. Foruden os har to af vore gode venner investeret, nemlig Christoffer Schmidt og Rasmus Vinge fra Aarhus, der begge har branchekendskab fra deres selvstændige virksomheder.

Læs også Arkaden Food Market gøres klar: Måske flytter burgercafé ind

I alt vil der blive plads til 700 spisende gæster af gangen i det nye madmarked, der holder åbent fra klokken 11 til 21, men gæsterne vil kunne blive hængende i Arkaden og hygge sig, når madboderne lukker. Alle 23 boder i Arkaden Food Marked er udlejet.

Ifølge de daglige ledere vil madboderne præsentere et bredt udsnit af populære, traditionelle og eksotiske retter fra fem kontinenter, samt tre specialvarebutikker.

20:13

De seneste år er antallet af restaurationer, barer og cafeer eksploderet i Odense. Og i dag kom endnu en, da et food market i Arkaden i Odense åbnede. Signe Ryge var med da en stor flok mennesker var mødt op til åbningen.

Luk video
07:58 Luk video

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.