I det fynske folks tjeneste

DM-bronze og katastrofestart: Sådan gik det Jakob Larsen i 2016

Cheftræner Jakob Larsen forlader GOG til sommer. Foto: Claus Fisker/Scanpix/arkiv

Jakob Larsen er nomineret til publikumsprisen. Han førte GOG til DM-bronze, men stopper til sommer som cheftræner efter en katastrofal efterårssæson.

GOG-cheftræner Jakob Larsen er blandt de nominerede til publikumsprisen ved Sportslørdag efter et år, hvor han – efter 15 år i klubben – forlader GOG efter denne sæson.

2016 har budt på både op- og nedture. I foråret vandt den fynske håndboldklub DM-bronze. I en hæsblæsende forestilling lykkedes det GOG at snuppe bronzemedaljen med en sejr over KIF Kolding København med 32-27 – det første sæt medaljer siden klubbens konkurs i 2010. 

Læs også Det bedste år nogensinde: Sådan gik det Viktor Axelsen i 2016

Også ved Final Four-stævnet i Arena Fyn var GOG med helt fremme. Holdet tabte pokalfinalen 30-26 til HC Midtjylland efter en kamp, der også huskes for de kaotiske tilstande, som opstod, fordi der var problemer med det store net bag det ene mål i Arena Fyn. Trods nederlaget blev det til en sølvmedalje i pokalturneringen.

Og Jakob Larsen har som cheftræner været en væsentlig brik i at genskabe GOG som en storklub i dansk håndbold efter konkursen.

00:55

Her meddeler Jakob Larsen, hvorfor han stopper som cheftræner i GOG. 

Luk video

Katastrofestart på ny sæson

Succesen efter Final Four-stævnet og DM-bronzen fortsatte dog ikke ind i den nye sæson. Gudme-klubben fik en katastrofal start på 2016/2017-sæsonen med fem nederlag i de første otte kampe. I november meddelte cheftræneren, at han stopper i klubben – et år før tid.

Paradoksalt nok har GOG efterfølgende fået langt flere point på kontoen og ligger inden julepausen på en sjetteplads i den bedste danske række.  

Fynboen med grønlandske rødder har to gange som aktiv spiller vundet det danske mesterskab med GOG. Han indstillede karrieren i 2010 og har siden 2012 stået i spidsen for klubbens herrehold. Det slutter i 2017, og inden da er han nomineret til publikumsprisen. Du kan deltage i afstemningen om publikumsprisen på Sportslørdags Facebook-side

09:21

Jakob Larsen var søndagsgæst på TV 2/FYN efter sit GOG-farvel. 

Luk video

 

 

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.