I det fynske folks tjeneste

DM i Counter-Strike starter i DOK 5000 i Odense

Danske Astralis i sejrsjubel efter den million-store gevinst i Atlanta, USA. Foto: Kevin C. Cox/Getty Images/AFP/Scanpix

I weekenden vandt det danske Counter-Strike-hold Astralis, med fynske Frederik Byskov, 3,5 millioner kroner i USA. Nu kan den snart stå på DM i Odense

Med en række arrangementer i flere byer arrangeres der nu et officielt DM i computerspillet Counter-Strike.

Og interessen for Counter-Strike og e-sport i det hele taget er så stor, at det første officielle danmarksmesterskab i netop Counter-Strike nu bliver arrangeret.

Det kommer til at foregå over en række datoer i flere af landets største byer, hvor man som borger kan komme ind og overvære dysten i det populære skyde- og strategispil.
Det forklarer direktøren for organisationen Esport.dk, der er medarrangør af DM.

Læs også Ung fynbo har succes med e-sport

- Udviklingen på den danske e-sport-scene eksploderer. Vi glæder os til at komme til Aarhus og Odense og vise e-sporten frem for borgerne, hvor der også bliver mulighed for at prøve e-sport-spil og stille spørgsmål, uanset om man er forælder, forening eller virksomhed, skriver Zahid Butt, direktør hos Esport.dk og Copenhagen Games, i en pressemeddelelse.

Der bliver plads til seks hold i finalen, der holdes 12. april i København. Her skal deltagerne dyste om titlen og 150.000 kroner.
Hos specialforbundet Esport Danmark er man begejstret for, at der nu kommer et DM.

Læs også Fynsk triumf: Gamere vinder 3,5 millioner i Counter Strike-finale

- I Esport Danmark mener vi, det er vigtigt at støtte initiativer, der har til formål at styrke fællesskabet og udbredelsen af e-sport. Esport.dk har gang på gang vist, at de formår at skabe gode oplevelser for spillerne, og det vil vi som det danske e-sport-forbund selvfølgelig gerne bakke op om, siger formand Thomas Koed.

De åbne kvalifikationsturneringer holdes 11. februar i DOK 5000 i Odense og 11. marts i Bruun's Galleri i Aarhus.
Derudover er der onlinekvalifikation, som interesserede kan følge hjemme fra stuen, hvor ekspertkommentatorer vil guide seere igennem slagets gang.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.