I det fynske folks tjeneste

DM i juniorbasket: To Odense-hold er med i slutspillet

På fredag er der slutspil i den danske udgave af "Jr. NBA League". 450 elever fra 30 folkeskoler i Danmark har spillet med, og nu skal det afgøres, hvem der bliver dansk mester.

Deltagerne i Jr. NBA League kommer ikke til at flyve som NBA-spillerne gjorde ved et opvisningsshow på havnen i Odense sidste år, men de vil kæmpe indædt for at blive mestre til finalestævnet på Hunderupskolen.

Siden slutningen af april har 450 danske børn fra 30 folkeskoler landet over været en del af verdens største basketballorganisation og bedste basketball‐liga som deltagere i den danske udgave af ”Jr. NBA League”.

Odense havde fem hold tilmeldt, og to er gået videre til slutspillet, nemlig Memphis Grizzlies fra Seden Skole og Houston Rockets fra Tingløkkeskolen. De er blandt de 16 hold, der skal kæmpe om DM-titlen.

NBA-stortalent deltager 
Fra USA kommer NBA's nye stortalent Karl-Anthony Towns fra Minnesota Timberwolves. I en alder af bare 21 år har han formået at sætte ny rekord i NBA, fordi han har formået at lave 2000 point, 1000 rebounds og 100 3-pointscoringer i én sæson. Karl-Anthony Towns vil snakke med deltagerne ved finalestævnet, give dem en række basketballudfordringer og stille op til foto og skrive autografer.

NBA-stortalentet Karl-Anthony Towns kommer til Odense og er stjernedrys ved slutspillet i Jr. NBA League.

Slutspil på Hunderupskolen
Finalestævnet foregår på fredag på Hunderupskolen, Solfaldsvej 11 i Odense fra klokken 10.30 - 16.00. Semifinalerne spilles klokken 15.00, og finalen spilles kl. 15.30.    

Det er BørneBasketFonden, der står bag arrangementet. Sidste år deltog mere end 10.000 børn fra 20 forskellige kommuner over hele landet i fondens skole-, camp og klubaktiviteter. Læs mere om BørneBasketFonden her

Læs også 213 cm superstjerne indtog Vollsmose