DMI er usikre på hvid jul

Et nyt snevejr er på vej mod Syd- og Vestjylland. Men i næste uge stiger temperaturen, og derfor er det er uvist, om vi får en hvid jul.

Endnu et snevejr er på vej mod Danmark. Specielt Syd- og Vestjylland rammes, men også Fyn får et drys i løbet af søndag. Derefter trækker det nord på, således at der ikke kommer sne øst for Storebælt.

- Det bliver ikke voldsomt. Der kan komme en 5-10 cm, men det er lige de steder, som ikke har fået noget endnu, siger Jørn Thomsen, der er vagtchef hos DMI.

Han advarer dog om, at der godt kan opstå problemer alligevel, fordi det kommer til blæse med fygninger og snedriver som følge.

Et kig frem mod næste uge og juleaften på torsdag viser, at det går mod mildere vejr, men dog med mulighed for hvid jul. Mandag og tirsdag vil dagtemperaturerne ligge omkring frysepunktet. Nætterne bliver fortsat med frost.

Lillejuleaften og juleaften er endnu forholdsvis usikre, men vejret bliver mildere, og der kan komme enkelte regnbyer.

- Jeg vil tro, at sneen overlever mange steder, mens den vil smelte væk nogle enkelte steder. Formelt kan man godt have hvid jul, men det er ikke sikkert, at folk føler, at det er en rigtig hvid jul, fordi det ikke er rigtigt koldt, siger Jørn Thomsen.

Han understreger dog, at det fortsat er usikkert, hvordan vejret bliver i juledagene.

Oversigt

    Oversigt