DMI: Risiko for skybrud i aften

DMI oplyser, at der er risiko for skybrud og torden i den sydlige del af Danmark lørdag aften. Fyn kan få op til 15 millimeter på en halv time.

Hen på aftenen kan den sydlige halvdel af Danmark samt hovedstaden risikere at blive ramt af et kraftigt skybrud. Det oplyser DMI på deres hjemmeside.

Det drejer sig om Syd- og Sønderjylland, Fyn, Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, København og Nordsjælland der risikerer at blive ramt af op til 15 millimeter nedbør på en halv time, oplyser DMI.

- Det starter en gang i aften i den sydvestlige del af Danmark, og så bevæger det sig mod øst hen over Fyn og Sjælland, indtil det rammer Bornholm en gang i nat, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Steen Rasmussen, til Ritzau.

Prognoserne indikerer desuden, påpeger han, at der også kan komme regnvejr andre steder i landet - det bliver dog værst i den sydlige del af landet.

- Vi har ikke noget varsel ude, men lige nu er der et melding om, at det kan blive til et skybrud med mindst 15 millimeter nedbør på 30 minutter, siger han.

Ifølge Steen Rasmussen kan det dog sagtens blive opgraderet til et egentligt varsel, når det kommer tættere på, og prognoserne er lidt mere præcise.

Bliver det til et skybrud, skal man som dansker især køre forsigtigt på grund af risiko for akvaplaning. Samtidig bør man kontrollere, at vandet kan løbe væk fra huset, lyder det fra DMI.

- Der kan også komme kraftige vindstød. Det har vi set, så hvis man har noget løst liggende, bør man lige sørge for at tage det ind, siger Steen Rasmussen.

Han siger dog, at det ikke er noget, der står til at komme i alle regioner, men dog i de regioner, der er varslet.

- Vi har varslet Fyn også, så det kan godt risikere at ramme Lille- og Storebæltsbroen. Og Øresundbroen - hvis det rammer, selvfølgelig.

Oversigt

    Oversigt