DMI trækker varsel om skybrud tilbage

Risikoen for oversvømmede kældre og vand i gaderne er afblæst.

Der er ingen grund til at frygte for et skybrud i løbet af natten. Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut kort før midnat.

Lørdag eftermiddag advarede DMI ellers om risiko for skybrud i Syd- og Sønderjylland, Fyn, Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, København og Nordsjælland.

- Der er faldet meget regn, især på Sydfyn og Lolland. I Svendborg var det mest voldsomt med cirka 12 millimeter nedbør på cirka en time, siger Michael Skelbæk, vagthavende ved DMI.

Natten vil stadig blive regnfuld. Nordvestsjælland kan få en ordentlig byge midt på natten.

- Men bygerne bevæger sig så hurtigt, at de ikke kan nå at give så meget regn fra sig på et enkelt sted, at det kan betegnes som skybrud, forklarer han.

Ved midnatstid regner det fortsat en del på Sydfyn og Lolland.

- Vi har fået en del opkald fra deltagere på Langelandsfestivalen, som fortæller, at de er meget våde, fortæller Michael Skelbæk.

Langelandsfestival oplyser lørdag aften til Ritzau, at regnen omkring klokken 21 afbrød en koncert med Burhan G - men den kom i gang igen efter 20 minutters pause.

Når solen begynder at varme landet op søndag morgen vil der være tørt over stort set hele landet. Der kan muligvis komme hænge nogle få byger over Nordjylland i morgentimerne, fortæller Michal Skelbæk.

Søndagen forventes fortsat at blive rigtig lummer med høje temperaturer.

Oversigt

    Oversigt