DN raser over Greven på Egeskov

Præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening er røget i flæsket på én af Fyns mest populære turistattraktioner. Poul Henrik Harritz beskylder Greven på Egeskov for at ødelægge området for de lokale beboere. Grev Ahlefeldt kalder vejomlægningerne nødvendlige.

-

Præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening er røget i flæsket på én af Fyns mest populære turistattraktioner. Poul Henrik Harritz beskylder Greven på Egeskov for at ødelægge området for de lokale beboere.

Mindst fem veje omkring Egeskov Slot er i følge Danmarks Naturfredningsforening blevet lukket de seneste månder. De små skov- og markveje omkring Egeskov, som den lokale befolkning plejer at bruge, er lukket med skilte, jord, murbrokker eller låger.

Mangler respekt for landskabet
Det har fået præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening til at skrive et harmt læserbrev.

\"Hvorfor Greven på Egeskov, der ellers lever af sine gæster, optræder så uvenligt over for sine naboer er uvist. Hvorfor Greven ødelægger de mange markveje, hvoraf flere er mindst 200 år gamle er ikke til at vide. Men jeg ved at  det er en manglende respekt af det kulturlandskab, som netop hænger så tæt sammen med park og slot - og som generationer har passet på\", skriver Poul Henrik Harritz.

Naboer klager
Flere naboer i området har beklaget sig over den nye linje til Danmarks Naturfredningsforening. Men DN kan ikke forhindre Grev Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille i at spærre vejene.

\"Det er ulovligt at spærre for gående og cyklende på markvej og stier i land og i skov. Men det er desværre ikke ulovligt at sætte bulldozere og rendegravere ind i et totalangreb, der på få timer fjerner vejene - og dermed dejlige, daglige oplevelser for lokale og andre gæster i naturen\", skriver præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening.

Greven af Egeskov er i øjeblikket på studietur i Sverige, men er forundret over DNs barske udfald.

\"Vi gør ikke det her for at genere nogen. Egeskov har gennem historien forandret sig mange gange, og hvis vi skal drive rentabelt landbrug, er vi nød til at udnytte markerne bedre. Derfor omlægger vi nogle veje\", siger Grev Michael Ahlefeldt-Laurvig Bille fra en mobiltelefon i Sverige.

Han erkender at to veje er blevet lukket, men de andre er kun blevet omlagt, så man skal gå andre veje for at komme ind til skoven, siger greven.

\"Jeg har ikke gjort det her for at genere nogen, og jeg håber ikke at naboerne blive generet af omlægningerne. Men det har været nødvendigt for at få økonomien på Egeskov til at hænge sammen\", siger Greven.

Oversigt

    Oversigt