Dobbelt Spelmann dukker FCN

Martin Spelmann blev den store helt for OB, da han i overtiden med sin anden scoring sikrede sejren over FCN.

FC Nordsjælland skulle styrke kandidaturen i kampen om bronzemedaljer hjemme mod OB, men missionen mislykkedes trods en sen udligning af Uffe Bech.

Martin Spelmann var nemlig i hopla for OB, og i overtiden bankede han tre point hjem til Odense med sin og holdets anden scoring. 2-1 til OB.

Et på papiret defensivt indstillet OB-hold fik en god start på kampen, hvor de formåede at have ligeså meget boldbesiddelse som hjemmeholdet.

Dermed fik FCN-spillerne ikke lagt det pres, de gerne ville, og fynboerne var faktisk farligst i den indledende del af kampen. Efter en lille halv time kom belønningen.

I et flot kontraangreb modtog Thomas Dalgaard bolden lidt uden for feltet med retning mod mål, men i stedet for at sparke lagde angriberen smart bolden til side til en fremstormende Martin Spelmann, der kunne passere David Jensen i FCN-målet.

1-0 til OB, og det var fuldt fortjent.

Scoringen vækkede FCN-spillerne en smule, og i resten af første halvleg fik de sat sig bedre på spillet, men det blev ikke til scoringer.

FCN kom fint ud til anden halvleg, og de indledte jagten på udligningen, hvor det blev til flere udmærkede chancer. Afslutningerne var dog ikke på vanligt niveau, og derfor kunne OB flere gange afværge.

Til sidst kunne Ove Pedersens OB-tropper ikke holde stand mere. Den vævre dribler Uffe Bech tæmmede flot bolden i feltet, og efter et fikst træk lagde han køligt bolden ind til 1-1 i sidste ordinære minut.

Nu drømte de for alvor om sejr i Farum, men Martin Spelmann ville det anderledes. I to minutters tillægstid blev han spillet fri i feltet, og den tidligere AC Horsens- og Brøndby-mand hamrede bolden op i nærmeste hjørne.

Trods panik i begge ender blev der ikke scoret mere, og OB kunne juble over tre vigtige point i bundkampen.

Sejren sender OB op på niendepladsen et enkelt point foran Esbjerg, og fynboerne har nu ni point ned til FC Vestsjælland på den kedelige siden af nedrykningsstregen.

FCN på femtepladsen missede muligheden for at rykke op på bronzepladsen, hvor Brøndby senere søndag kan åbne et forspring på tre point ned til nordsjællænderne i kampen om medaljer, hvis Brøndby kan besejre Sønderjyske.