I det fynske folks tjeneste

Dobbeltdrab på Langeland: - Der er tale om likvideringer

Søndag den 17. april sidste år dræbte en far sin gravide ekskæreste ved at skyde hende på tæt hold for øjnene af deres fælles datter. Derefter skød han kvindens nye kæreste. Mandag fortsætter retssagen ved Retten i Svendborg.

Mandag fortsætter sagen mod den 26-årige mand, som står tiltalt for at have dræbt sin gravide ekskæreste og hendes nye kæreste. For første gang siden retssagens første dag vil den tiltalte selv være til stede i retten. 

Dobbeltdrabet fandt sted søndag aften den 17. april 2016 i landsbyen Snøde på Langeland, da den tiltalte skulle aflevere sin seksårige datter til ekskæresten, pigens mor. Pigen sad i bilen, mens dobbeltdrabet fandt sted.

Den dengang 25-årige mand kørte ud til sin 23-årige ekskæreste, som boede sammen med sin nye 35-årige kæreste i Snøde på Langeland, for at aflevere deres fælles barn.

Under afleveringen af barnet opstod der tumult. Ifølge anklageskriftet påkørte han de to med sin bil. Herefter skød han sin ekskæreste i hovedet og på kroppen med et oversavet jagtgevær. Derefter skød han kvindes nye kæreste i ansigtet og på den ene arm.

Under dobbeltdrabet sad den seksårige pige i gerningsmandens bil. Den 23-årige ekskæreste var ifølge anklageskriftet gravid.

Første retsdag var den 9. juni, og sagen bliver gennemført som en nævningesag ved Retten i Svendborg. I alt er der afsat syv retsdage til sagen, der ventes afsluttet den 28. juni.

TV 2/FYN bloggede live fra retsmødet mandag. Du kan se referatet herunder.

Overblik

Dobbeltdrab på Langeland: Procedure

Dobbeltdrabet på Langeland

  • Den nu 26-årige mand er tiltalt for manddrab efter paragraf 237 i Straffeloven. Han er tiltalt for drabet på den 23-årige ekskæreste og hendes nye 35-årige kæreste.
  • Ifølge anklageskriftet påkørte han de to med sin bil. Herefter skød han sin gravide ekskæreste i hovedet og på kroppen med et oversavet jagtgevær. Derefter skød han kvindes nye kæreste i ansigtet og på den ene arm.
  • Den 26-årige er også tiltalt for overtrædelse af paragraf 192 a, stk nr 1 i Straffeloven, der handler om under særligt skærpende omstændigheder på et offentligt sted at have besiddet et oversavet haglgevær med ammunition.