I det fynske folks tjeneste

Dødelig hundevirus i Odense

Symptomerne på den frygtede hundevirus er blodig, kraftig ildelugtende tynd mave, der i værste fald ender med at angribe hundens hjertemuskulatur med dødelig udgang.

Mindst fem hunde er angrebet af en dødelig hundevirus. Een hund i Vollsmose er død.

Hvalp offer for virusen

Inden for de seneste tre uger har dyrlægerne på Skibhus Dyreklinik tilset fem hvalpe med den såkaldte parvovirus diarré, skriver Fyens Stiftstidende torsdag.

Virusen begynder med en blodig, kraftig ildelugtende tynd mave, og som i værste fald ender med at angribe hundens hjertemuskulatur med dødelig udgang.
 
Én af de fem hunde, en fem måneder gammel hvalp, er død af virusangrebet.
 

Vaccine virker måske ikke

Dyrlæge Henning Ingeman fra Skibhus Dyreklinik fortæller, at der normalt går år imellem, at han og kollegerne på klinikken ser hunde med parvovirus diaré.- Men nu har vi set fem tilfælde på ganske kort tid. Alle i det samme område i park- kvartererne i Vollsmose. Det er bekymrende, siger Henning Ingeman.

Virusen smitter gennem afføring og er i følge dyrlægen relativt  smitsom.

Der findes en vaccine mod parvovirus, men den ikke er nogen garanti, hvis smittepresset er  stort. Den hvalp, der netop er død, var vaccineret, oplyser Henning Ingeman.

Dyrlægen opfordrer hundeejere i Odense til at holde ekstra øje med deres firbenede kæledyr i den kommende tid. Især hvalpe i op til 10-måneders alderen. Får de tynd mave, så opsøg en dyrlæge med det samme, lyder rådet.
 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.