Dødsbilister i retten

De to unge mænd, der i starten af juli kørte om kap ved Otterup og dræbte en 42-årig familiefar med deres hensynsløse kørsel skal onsdag for en domsmandsret i Odense. Den ene - en 19-årig mand, der ved ulykken var alkoholpåvirket - er tiltalt for uagtsomt manddrab, da det var ham, der torpederede familiefaren med sin bil.

-

De to unge mænd, der i starten af juli kørte om kap ved Otterup og dræbte en 42-årig familiefar med deres hensynsløse kørsel skal onsdag for en domsmandsret i Odense.

Den ene - en 19-årig mand, der ved ulykken var alkoholpåvirket - er tiltalt for uagtsom mandrab, da det var ham, der torpederede familiefaren med sin bil.

Kørte 150 i timen
Vidner vurderer, at han kørte mellem 120 og 150 kilometer i timen på en strækning, hvor fartbegrænsningen er 80 kilometer i timen.

Han er yderligere tiltalt for forsætligt at sætte andres liv i fare med sin vilde kørsel, for overtrædelser af færdselsloven og promillekørsel.
Han har siden ulykken siddet varetægtsfængslet.

Strafegnet eller ej
Den anden tiltalte - ligeledes en 19-årig mand - står anklaget for de samme forseelser, men ikke for uagtsom manddrab, da hans bil ikke var med i selve ulykken.

En læge har stillet spørgsmålstegn ved, om den hovedtiltalte er egnet til straf, så det er mest sandsynligt, at skyldsspørgsmålet optages til dom, og så fastsættes straffen senere.

Se TV 2/Fyn klokken 19.30

Oversigt

    Oversigt