I det fynske folks tjeneste

Dødsbombe standser ikke Odense-flyvninger

Star Tour fortsætter flyvningerne fra Odense-lufthavnen Beldringe til Burgas i Bulgarien på trods af den terrorbombe, der torsdag kostede syv personer livet.

Star Tour fortsætter flyvningerne fra Odense-lufthavnen Beldringe til Burgas i Bulgarien på trods af den terrorbombe, der torsdag kostede syv personer livet.

Det var formentlig en selvmordsbomber fra den libanesiske terror-bevægelse Hizbollah, der sprængte lufthavnsbussen i den bulgarske lufthavn Burgas.

Star Tour har i øjeblikket omkring 1000 danske gæster i området, men rejseselskabet modtager også rigtig mange henvendelser fra bekymrede gæster, der endnu ikke er kommet afsted, og som frygter for ferien.

- Folk er i virkeligheden mere bekymrede for, om vi overhovedet tager afsted, siger Stefan Vilner, der er adm. direktør i Star Tour til TV 2/Fyn.

Men passagererne kan være ganske rolige, i hvertfald i forhold til transporten. Flyet vil lette planmæssigt fra lufthavnen i Beldringe kl. 5.50 lørdag morgen.

- Vi følger altid udenrigsministeriets anbefalinger, og de fraråder ikke, at man tager afsted, understreger direktøren.

En lille omvej
I stedet for at lande i den normalt travle lufthavn i Burgas, der ligger cirka 30 kilometer syd for Sunny Beach, flyves danskerne til Varna, omkring 90 kilometer nord for det populære feriested ved Sortehavet.

- Det giver en buskørsel på et par timer ekstra, men ferien er ikke i fare, så hvis man skal af sted, skal man bare møde op i lufthavnen, som der står på ens rejsebeviser, siger Star Tours salgsdirektør Stig Elling til Ritzau.

Kunne du selv finde på at rejse til området? Bland dig i debatten på vores facebookside.

Ved du noget? Så send os et tip