I det fynske folks tjeneste

Dødsstød til Delfinarium

Delfinarium bliver ikke til noget i Kerteminde

Fjord & Bæltcenteret i Kerteminde må begrave ideen om et Delfinarium på havnen. Et flertal af medlemmerne af sammenlægningsudvalget i Ny Kerteminde stemte torsdag aften planerne ned.

- Det er helt klart dødsstødet til Delfinarium. Vi kan ikke komme videre uden politisk opbakning, siger Allan Winther, formidlingschef, Fjord & Bæltcentret.

Ledelsen er på studietur i Barcelona, og herfra må de tage beslutningen til efterretning.

- Vi har nu ingen visioner om at gå videre med planerne, siger Allan Winther til TV 2/Fyn fredag morgen.

Snævert flertal for afvisning

Det var et snævert flertal på 13 mod 11 i sammenlægningsudvalget, der torsdag aften besluttede, at der ikke skal arbejdes videre med Fjord & Bæltcentrets planer for Delfinarium. Hele den socialdemokratiske gruppe stemte imod.

- Vi havde det allerede på fornemmelsen for 14 dage siden, da Socialdemokraterne begyndte at stille helt vilde krav til os. Det er ærgerligt, for vi har ellers fået kanonopbakning fra mange andre sider blandt andet Syddansk Universitet, siger Allan Winther.

Spørgsmål om havneudvikling

Planerne om Delfinarium ryger nu tilbage til byrådet i den nuværende Kerteminde Kommune, som så skal arbejde videre med lokalplanen for havnen.

- Havneudviklingen i Kerteminde går i stå, mens den stormer afsted alle andre steder, men Socialdemokraterne må jo have en anden ide med havnen i Kerteminde, siden de slet ikke vil lade os arbejde videre med vores plan. Men det har politikerne selvfølgelig ret til at beslutte, siger Allan Winther.

Se Fjord & Bælts hjemmeside

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.