I det fynske folks tjeneste

Dødsulykke: Bilist kørte cirka 160 km/t

01:18

Det var her, at ulykken skete.

1 af 2

En 19-årig mandlig bilist er søndag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger efter dødsulykken i Tommerup. Manden erkender at have "kørt frisk".

Det kom søndag frem i retten, hvor den 19-årige mand var i grundlovsforhør in absentia sigtet for uagtsomt manddrab, efter at 21-årige Jonathan Larsen fra brylle lørdag mistede livet i en ulykke.

Den 19-årige er stadig til behandling på Odense Universitetshospital og var derfor ikke til stede i retten. Han er samtidig sigtet for uagtsomt legemsbeskadigelse, fordi en anden passagerer blev kvæstet under ulykken.

Bad ham sænke farten

Ifølge politiet har den 19-årige mand erkendt at have kørt cirka 160 kilometer i timen på en strækning i Tommerup, hvor man kun må køre 80 kilometer i timen. En tekniker har siden fastslået, at den 19-årige bilist kan have kørt 158 kilometer i timen - og som minimum 142 kilometer i timen.

Det kom samtidig frem i retten, at en kvindelig passagerer i bilen over for politiet har fortalt, at hun inden ulykken bad den mandlige bilist om sænke farten.

Ifølge dommeren blev den 19-årige fængslet af hensyn til folks retsfølelse.

Ved du noget? Så send os et tip