Dømt for at tæve sin kæreste ihjel: Saras mor brød sammen i retten

Moren til 23-årig dræbt kvinde fra Svendborg brød sammen i retten, da datterens drabsmand fik 12 års fængsel for at have tævet Sara Huus Lind ihjel.

24-årige Marc Meyer Lindeskov Østergaard blev i Retten i Svendborg fredag idømt 12 års fængsel for drabet på sin jævnaldrende kæreste Sara Huus Lind i september 2016. Hun blev tæsket ihjel.

Han er kendt skyldig i manddrab, og det var det en følelsesladet dag for Sara Huus Linds familie, der var til stede i retten.

- Da dommen faldt, var det en meget berørt familie, der sad og lyttede til dommen. Både den dræbtes storebror og mor var med i retten i dag, og moren brød sammen i tårer, da dommen faldt, fortæller TV 2/FYNs reporter, Christina Schmidt Pedersen, der var til stede, da dommen faldt.

Dommeren lagde i afgørelsen vægt på, at Sara Huus Lind var død allerede, da ambulancen ankom til gerningsstedet. Hun blev ifølge beviserne slået, sparket og trampet i hovedet og på kroppen, inden hun døde af sine kvæstelser.

Derfor blev han dømt for manddrab 

I modsætning til familien forholdt Marc Meyer Lindeskov Østergaard sig roligt, da han modtog dommen. TV 2/FYN har dog efterfølgende talt med forsvareren, der forsikrer, at den dømte er meget berørt over dommen.

Han blev dømt for manddrab og ikke for vold med døden til følge, som han inden retssagen startede erkendte.

- Sara var allerede klinisk død, altså hjernedød, da hun blev hentet af ambulancen i lejligheden. Der har været tale om særdeles grov vold, fortæller Christina Schmidt Pedersen.

Domsmandsretten mente derfor, at den dømte må have vidst, at han var i gang med at dræbe Sara.

Marc Meyer Lindeskov Østergaard overvejer, om dommen skal ankes. Han har 14 dage til at beslutte sig. 

 

Oversigt

    Oversigt