I det fynske folks tjeneste

Dokumentfalsk kostede studieplads: Fem pyntede på eksamensbeviset

00:21

Video: Ole Holbech

Foto: Simon Skipper, Scanpix

1 af 2

Fem personer er meldt til politiet for bedrageri, efter de har søgt ind på UCL med falske eksamensbeviser.

I stedet for et optagelsesbrev fra University College Lillebælt (UCL) har fem uddannelsessøgende fået brev med beskeden om, at de er blevet meldt til politiet for bedrageri.

I sommer forsøgte de fem uddannelsessøgende at komme ind på uddannelser på UCL med et bestemt karaktergennemsnit. Da deres gennemsnit ikke var højt nok, ændrede de fem personer karaktererne på deres eksamensbeviser. Rektor Erik Knudsen ønsker ikke at oplyse, hvilke uddannelser der er tale om.

- Vi tror, at der er elever, der har forsøgt at forfalske deres eksamensbeviser, så de får en højere karakter, end de retteligt har, fortæller han til TV 2/FYN.

Alle fem personer er meldt til politiet.

- Nu om stunder er de fleste eksamensbeviser digitale, så der kan man ikke snyde, men har man en eksamen fra før 2004, kan man sende eksamensbevisest ind manuelt, og så er der mulighed for at snyde. Vi kontrollerer det så, og vi kan konstatere, at der er en uoverensstemmelse. Derfor har vi meldt dem til politiet, siger Erik Knudsen.

Sidste år blev en ansøger til en professionshøjskole dømt i en lignende sag. Dommen lød på 40 dages betinget fængsel og 60 dages samfundstjeneste. Derudover skulle tiltalte i et år være under tilsyn af Kriminalforsorgen og betale sagens omkostninger.

Lars Udengaard, juridisk chefkonsulent hos UCL fortæller, at de kun anmelder uddannelsessøgende, hvis de er meget sikre på, at der er tale om bedrageri og dokumentfalsk. 

Derfor ser han det også som sandsynligt, at de fem personer kan få en lignende dom.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.