Dom i sag om vold mod spædbarn

I dag falder der dom i en sag, hvor en far er sigtet for vold mod spæde tvillingdrenge. Den ene dreng var i overhængende livsfare og er i dag multihandicappet efter overgrebet.

Det er et nævningeting ved Østre landsret i Odense,d er i dag afsiger i sagen.

Politiet og anklageren mener, at det var en nu 40-årig far fra Fyn, der slog, sparkede og ruskede sine spæde tvillingdrenge, så de begge fik alvorlige skader, skriver Ritzau.

Den ene af drengene blev slået så voldsomt, at han længe svævede i yderste livsfare og i dag er multihandicappet, spastisk lammet og uden selvstændige funktioner.

Faderen nægter

Men faderen nægter, at han stod bag grov mishandling af sine to sønner for godt to år siden. Han påstår, at han gled på trappen og tabte det ene spædbarn, og den forklaring fastholdt han i retten mandag, da sagen mod ham begyndte.

I deres få uger lange liv havde de allerede været indlagt flere gange med mystiske blå mærker og blodigt opkast. Både kommune og læger havde mistanke om, at de to spæde tvillingdrenge blev mishandlet, og i slutningen af oktober 2005 gik det helt galt for den lille familie fra det vestlige Fyn.

Drengene blev 24. oktober indlagt for tredje gang på Odense Universitetshospital, da de var knap tre måneder gamle. Her konstaterede lægerne, at den ene dreng havde kraniebrud, indre
blødninger og brud på adskillige knogler og ribben.

Hans bror havde også skader efter vold og havde blandt andet brækket ribben, lårben og håndled. Lægerne fandt også gamle ubehandlede brud på knogler hos begge drenge. Desuden havde den første dreng et aftryk på maven, der efter politiets skøn kan være et aftryk fra en sko afsat ved et spark eller hårdt tryk.

Faderen fortalte i første omgang, at han havde været alene hjemme med drengene om formiddagen, og at han ved et uheld havde tabt den ene på gulvet. Senere på hospitalet, da han fik at vide, at skaderne ikke kunne passe med, at barnet blot var blevet tabt, ændrede han sin forklaring og fortalte, at han var gledet på trappen fra husets første sal og havde tabt den ene søn ned ad trappen.

Mandag i retten forklarede han nu også, at han havde rusket drengen hårdt, fordi han var gået i panik og ville have liv i ham.

Men ifølge lægerne kan skaderne ikke være opstået ved, at barnet er blevet tabt. Der er tale om grov vold. 

Da han blev konfronteret med omfanget af sønnernes skader på
sygehuset 24. oktober, brød faderen sammen, og han har siden været indlagt på en psykiatrisk afdeling.

I retten erkendte han, at han har været voldelig over for tidligere kærester, men afviste, at han havde et voldsomt temperament. 

Anklageren vil kræve ham anbragt på en psykiatrisk afdeling.

Oversigt

    Oversigt