To dømt efter voldsrus i Kerteminde

Retten i Odense afsagde i dag dom i sagen om to unge, der i marts gik amok i Kerteminde. Den ene fik 3 måneders betinget fængsel, den anden skal mentalundersøges.

De to unge gik amok i en voldsrus natten mellem 10. og 11. marts i år.

Sagen blev dengang meget omtalt, da de begge efterfølgende blev løsladt. Det beklagede Fyns Politi senere.

Klokken lidt i syv blev politiet kaldt til byen, efter meldinger om, at de to unge mænd på 18 år og 17 år var gået amok i en rus af vold og hærværk.

Først truede de en buschauffør på den lokale rutebilstation. Chaufføren forskansede sig i en bus, hvorefter de to unge mænd forsøgte at smadre bussen og komme ind til chaufføren. Da det ikke lykkedes, stak de af fra stedet.

Næste stop var det lokale posthus, hvor de ifølge politiet "teede sig åndssvagt". Postmesteren bad de to unge mænd om at dæmpe sig, men det førte til, at de brændte ham i ansigtet med en cigaret.

Teenagerne fortsatte videre til en bagerforretning, hvor de stjal kakaomælk og siden kastede flasker ind på butikkens rude uden dog at smadre den.

Raserianfaldet var dog ikke slut. De to unge mænd lavede også hærværk mod en bil, inden politiet, der var ankommet til stedet i tre patruljebiler, fik dem anholdt. Den ene af de to mænd var så aggressiv, at politiet måtte pacificere ham ved hjælp af en peberspray.

Politiet mistænkte også de to unge mænd for at have begået indbrud i en lokal Netto. Her var der smadret en rude, og der var spor af blod. De to mænd var smurt ind i blod, da de blev anholdt.

Senere samme dag blev de to løsladt.

Fyns Politi erkendte senere, at det var en fejl, at de to unge blev løsladt. Vicepolitidirektør Arne Gram forklarede dengang, at det skyldes en kommunikationsfejl hos Fyns Politi, at de to unge mænd ikke blev stillet for en dommer.

Og retten i Odense besluttede i dag, at den 18-årige fik 3 måneders betinget fængslet under forudsætning for at han går i behandling for alkohol- og narko-misbrug. Den 17-årige skal mentalundersøges.

Oversigt

    Oversigt