Kæmpe donation: Lunt vand året rundt i Nyborgs lystbådehavn

Lokale og Anlægsfonden uddeler rekordstort million beløb til Nyborgs lystbådehavn, der skal bygges om for 100 millioner.

Fremover vil man kunne bade og dyrke vandsport i lunt vand året rundt i Storebælt.

Nyborg Marina vil nemlig inden længe blive forsynet af et nyt multibassin, et nyt multihus og nye depotfaciliteter til vandsport og triatlon.

Det nye og ganske unikke vandsportsanlæg kan beskrives som en idrætshal på og ved vandet.

Her bliver det muligt at dyrke en lang række forskellige vandsportsgrene - tilmed i havvand, der er fem til otte grader varmere end det omkringliggende havvand, oplyser Nyborg Kommune i en pressemeddelelse.

Projektet er blevet en realitet efter, at Lokale og Anlægsfonden har ydet 9,2 millioner kroner i støtte til sportsfaciliteterne.

Vandet er havvand fra Nyborg Fjord, der efter at være brugt som kølevand i et lukket system på Fortum Waste Solutions (det tidligere Kommunekemi), sendes videre under fjorden i en to kilometer lang rørledning og fylder det lukkede multibassin. 

Idéen til vandsportsanlægget opstod som en del af en visions- og helhedsplan, som Nyborg Kommune fik udarbejdet sidste år.

Det nye vandsportsanlæg vil skabe et på samme tid trygt og spændende samlingssted for nærmest enhver tænkelig udendørs vandsportsaktivitet. 

Multibassinet på 1.250 kvadratmeter bliver delt i et familiebassin med lav dybde og et større og dybere aktivitetsbassin.

Ved familiebassinet indrettes blandt andet legefaciliteter, soppebassin og træningsredskaber.

Aktivitetsbassinet kan bruges til mange forskellige aktiviteter som for eksempel svømmebaner, kajakpolobane, ”vandklatring”, dykkerbane og dykkeraktiviteter på bunden. Det får en trykluftbølge-funktion, så der kan skabes uroligt vand, hvilket er vigtigt, når der skal trænes surfing, stand up paddle og kajak.

Et trædæk på i alt 1.300 kvadratmeter omkring multibassinets to dele får plads til socialt ophold, soltrapper og udspringstårn.

Trædækket udstyres med ramper, der sikrer adgang til dårligt gående. 

Brugerne af multibassinet får et nyt multihus på 420 kvadratmeter. Det udstyres med fitnesslokale, omklædning og bad, fællesrum, køkken samt mødelokaler og formidlingsrum. Multihuset bliver suppleret af en uopvarmet depotbygning på 410 kvadratmeter, hvor kajakker og triatlongrej kan opbevares.   

Alle borgere kan frit bruge det kommende vandsportsanlæg i åbningstiden. En lang række foreninger og flere uddannelsesinstitutioner med aktiviteter i, på og ved vand vil også blive faste brugere.  

Multibassinet er tegnet af Hasløv og Kjærsgaard Arkitektfirma, der også stod for den oprindelige visions- og helhedsplan for området ved Nyborg Marina.

Multihuset er tegnet af NORD Architects. Sweco er rådgivende ingeniørfirma på hele projektet.

I alt koster det 46,6 millioner kroner at etablere det nye vandsportsanlæg i Nyborg.

Nyborg Kommune støtter med 26,7 mio. kr.

I alt skal Nyborgs lystbådehavn bygges om for næsten 100 millioner kroner.

Oversigt

    Oversigt