Døve elever vrede over hærværks-anklager

Seks elever blev bortvist fra døveskolen i Nyborg for hærværk, men har fået lov til at vende tilbage til skolen. Nu vil de renses for beskyldningerne.

Seks døve elever fra Nyborgskolen er sammen med deres forældre vrede over mistanken om hærværk imod dem. Eleverne har været bortvist fra skolen på grund af hærværk, men har fået lov til at vende tilbage. Men alligevel mener adskillige af forældrene, som Fyens Stiftstidende har talt med, at der fortsat hænger et "hærværks-stempel" i panden på deres børn.

- Vores drenge har ikke begået hærværk, og det vil jeg have, at Region Syddanmark præciserer klart og tydeligt, siger faderen til en af de bortviste elever til avisen. Faderen ønsker at være anonym.

Sagen startede søndag den 1. marts, hvor en gruppe elever på undervisningscentret Nyborgskolen efter aftensmaden startede optøjer og øvede hærværk på skolen. Efterfølgende blev 12 elever bortvist, men seks af eleverne har fået lov til at vende tilbage. Ifølge udmeldingen fra regionen på grund af en manglende partshøring og ikke fordi, de seks elever ikke har begået hærværk. Forældrene vil nu have regionen til at præcisere deres børns uskyld, hvilket regionen overfor avisen lover at gøre mandag.

Oversigt

    Oversigt