I det fynske folks tjeneste

DR Fyn-farvel til tre medarbejdere

DR Fyn har indgået fratrædelsesaftaler med tre medarbejdere.

Alle tre har indgået frivillige aftrædelsesaftaler med stationen, og DR Fyn slipper for egentlige fyringer i denne omgang.

Der har ellers været stor nervøsitet på Danmarks Radio i dag. Som følge af medieforliget skulle stationen spare 80 millioner kroner. Det betød mandag formiddag fyring af 67 medarbejdere.

Ingen af dem var dog ansat på DR Fyn, men der bliver dog alligvel tre ledige kontorstole på stationen.

- Der er tre, der har truffet meget store beslutninger - og som har valgt at indgå aftale om at fratræde. De er nu fritstillede og stopper i nærmeste fremtid, fortæller DR Fyns tillidskvinde, Louise Kjærgaard, til TV2/Fyn.

Det vides endnu ikke præcis hvordan stationen og de tilbageværende 33 medarbejdere påvirkes af fratrædelserne.

- Det er klart, at det ville kunne mærkes, at vi bliver færre herude. Men det er svært at sige hvordan på nuværende tidspunkt. Men det er svært nok, at få arbejdsplanen til at hænge sammen i forvejen, fortæller Louise Kjærgaard.

Hun understreger, at DR-cheferne ikke skal gøres ansvarlige for fyringerne, men henviser i stedet til medieforligets krav om DR-besparelser.

- Vi er selvfølgelig kede af, at skal sige farvel til tre kollegaer. Men på den anden side er vi også lettede over, at det ikke kom til fyringer, siger Louise Kjærgaard.

Efter planen stopper de tre medarbejdere d. 1. oktober.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.