I det fynske folks tjeneste

Drab i Tusindårsskoven: Mordtiltalt vil tale

Den mordtiltalte i sag om brutalt mord i Odense er klar til at tale efter næsten et års udenomssnak.

Efter næsten et år, hvor han kun har villet tale med politiet om alt mulig andet, er den 38-årige mand, der er tiltalt for drabet på Heidi Nielsen og Bjarne Johansen i Tusindårsskoven i Odense den 13. april sidste år, nu klar til at snakke.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Jeg forventer, at han er indstillet på at afgive en forklaring i retten, siger Jesper Storm Thygesen, der er forsvarer for den 38-årige odenseaner.

Hvorvidt offentligheden får mulighed for at høre den tiltaltes version, er endnu et åbent spørgsmål, efter Statsadvokaten for Fyn har anmodet om, at der bliver nedlagt et referatforbud i sagen.

Et referatforbud vil gøre det umuligt for medierne at fortælle, hvad den 38-årige har forklaret, før sagens vidner bliver afhørt.

Det falder formanden for Landsforeningen af Forsvarsadvokater, Henrik Stagetorn, for brystet.

- Det er meget usædvanligt og helt åbenbart i strid med principperne om åbenhed i retsplejen, siger Henrik Stagetorn, der aldrig har oplevet, at anklagemyndigheden har forsøgt at få nedlagt et referatforbud i en drabssag.

- De gange, det sker, plejer der at være tale om sædelighedssager, siger Stagetorn til Fyens Stiftstidende. Han har som forsvarer selv haft flere drabssager.

Forsvarer Jesper Storm Thygesen mener, at det er urimeligt at frarøve den 38-årige tiltalte muligheden for at få sin version frem:

- Når sagen starter, har min klient været varetægtsfængslet i næsten et år, og sagen har været fuldstændig mørklagt. Nu vil min klient være interesseret i at få sin version af sagen ud til offentligheden, siger han til Fyens Stiftstidende.

Tirsdag afgør tre dommere fra Retten i Odense, om statsadvokaten får imødekommet sin begæring om referatforbud under retssagen, der for alvor begynder den 16. april.

Ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen blev mejet ned med mindst 18 skud fra en maskinpistol den 13. april sidste år.