Drabssigtet virkede tynget i retten

Grundlovsforhøret mod 37-årig mand sigtet for dobbeltdrab er i gang. Han nægter sig skyldig.

Han kom ind i retslokalet bærende på sine briller. Han var cirka 170 centimeter høj og var klædt i helt sort tøj, tætklippet lyst hår. Han kiggede ned, og så meget beklemt ud ved situationen.

Manden er den 37-årig PHH, der fredag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense. Han er sigtet for at have skudt og dræbt ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen.

Drabet fandt sted den 13. april klokken 19.45 i Tusindårsskoven i det sydvestlige Odense.

Den 37-årige har en let genkendelig gangart, som flere af hans naboer har hæftet sig ved. Gangarten har de kunnet se på overvågningsbilleder fra et friluftsbad i nærheden af gerningsstedet, som politiet har offentliggjort.

Ved grundlovsforhøret forlangte mandens forsvarer navneforbud på grund af den sigtedes specielle efternavn.

Men dommer Torben Østergreen-Johansen valgte ikke at nedlægge forbud på grund af den særdeles alvorlige forbrydelse og det faktum, at mange medier i forvejen kender navnet.

Dommeren valgte dog at lukke dørene, på grund af sagens alvorlige karakter og under hensyn til politiets fortsatte efterforskningsarbejde.

Efterforskningen af sagen har været omfattende, og flere personer har været i politiets søgelys.

Det drejer sig blandt andet om en mand, som mener sig fejlbehandlet af Bjarne Johansen, der var kirurg på Odense Universitetshospital, samt en eneboer, der bor i skoven.

I jagten på mulige spor efter gerningsmanden stillede en stor politistyrke sig op i Tusindårsskoven en uge efter dobbeltdrabet og spurgte alle, der kom forbi, om de havde bemærket noget usædvanligt ugen forinden.

Desuden har dykkere gennemsøgt en mose i nærheden for at finde de ting, der blev stjålet fra parret efter nedskydningen.

Det er i løbet af fredagen kommet frem, at den 37-årige færdes i et misbrugsmiljø og er kendt af politiet. Han bor hos sin mor og har en datter.

Politiet har ikke fortalt noget om, hvorvidt manden har haft nogen forbindelse til ægteparret forud for drabene.

Oversigt

    Oversigt