Drabstiltalt udlejer: Jeg tænkte slet ikke

Drabstiltalte udlejer indså ikke, at lejer kunne være død, da han forlod ham livløs efter et slagsmål.

Selvom de netop havde tumlet igennem en lejlighed, hæftede den drabstiltalte udlejer sig ikke ved, at hans lejer slappede af og lukkede øjnene, da han lå under udlejeren.

Det fortæller den drabstiltalte udlejer i sin forklaring i Retten i Odense.

Den 40-årige Brian Thomas Andersen mistede livet den 3. maj 2012, efter hans udlejer havde været i lejligheden for at se til en ødelagt vandlås. Mens udlejeren kiggede på vandlåsen, blev de to uvenner.

- Han kom farende ud på badeværelset, hvor jeg lå med ryggen til, så jeg sprang op, og vi tumlede ud i stuen, forklarer den tiltalte udlejer i retten.

Den 61-årige udlejer forklarer, at han var stærkest, og at de to mænd tumlede omkuld på en seng, hvor han var øverst med et fast tag i Brian Thomas Andersens arme.

Vreden var ifølge udlejeren opstået, fordi Brian Thomas Andersen havde en vaskemaskine stående på kile, så den kunne larme mest muligt. Det tog udlejeren et billede af for at gå til lejeretten og få den afdøde smidt ud.

På sengen opgav Andersen dog sin vrede mod udlejeren, slappede af og spurgte, om de ikke bare kunne snakke om det. "Der er ikke noget at tale om", svarede tiltalte, hvorefter Brian Thomas Andersen lukkede øjnene og gav sig til at "rævesove".

Udlejeren forlod lejligheden, men vendte tilbage senere med en pakning til vandlåsen, hvor han konstaterede, at lejeren var død.

- Jeg tænkte slet ikke. Der gik panik i mig, og jeg gik igen, forklarer han.

I timerne herefter vender udlejeren hjem til Vejle, men kører tilbage til lejligheden om aftenen. Her pakker han den afdøde ind i en presenning og bærer ham ud af lejligheden og ned i sin trailer.

- Jeg tænkte stadig ikke, men alligevel følte jeg, at det var for sent at ringe til politiet. Jeg syntes ikke, jeg kunne tillade mig at ringe så mange timer senere, forklarer udlejeren.

I stedet kørte han på må og få ud i aftenen, og omkring klokken 23 ville han smide liget i vandet ved Siø på Sydfyn.

- Men alt gik galt. Presenningen faldt af liget, kæden raslede af. Det var et tåbeligt projekt. Han skulle ikke være død, siger udlejeren i retten.

Senere torsdag gennemgår anklageren dagene efter Brian Thomas Andersens død.

Udlejeren nægter sig skyldig i drab, men erkender usømmelig omgang med liget.

Oversigt

    Oversigt